Nedelja in novo grobišče. In kosti dojenčkov pod samostani

Na Koroškem so odkrili novo povojno grobišče, v katerem bi naj bilo okoli 700 trupel.

Po pričanju očividca in nekaterih drugih domačinov, ki so jih preiskovalci spraševali o okoliščinah poboja, so konec maja 1945 na to območje pripeljali 19 kamionov ljudi. Vozila so se najprej ustavila v vasi, nato pa so žrtve gnali v gozd in jih predvidoma pobili prav na območju zdaj uradno potrjenega grobišča.

Pred časom sem imel neko debato v zvezi s pedofilijo v RKC. Sam nasprotujem politiki RKC, da se duhovniki ne smejo poročati. Takšna reforma bi po mojem razrešila kar nekaj problemov s homoseksualnostjo in pedofilijo v RKC. A pustimo to ob strani. Kakor je moja navada, nisem pristaš enoznačnih obsojanj in sem tako malo zagovarjal duhovnike, v smislu, da se pedofilija pojavlja tudi drugod in da je nemogoče na nekaj primerih trditi, da so zdaj vsi duhovniki pedofili ali homoseksualci ali da imajo vsi otroke, ki jih nočejo priznati in tako dalje. Torej, da ni niti enega normalnega duhovnika, ki bi res verjel v to, kar pridiga. V resnici iz takšnih obtožb veje sovraštvo do krščanstva, predvsem do RKC in rimokatolikov, ne iskanje resnice.

No, na koncu, ne vem kako, smo prišli do kosti, ki jih toliko odkopljemo v tej Sloveniji. Trdim, da je kosti iz številnih konfliktov, ki so se tukaj bili, veliko. Da pa je komunistični režim storil veliko zločinov, je tudi jasno. No, kontra argument je bil, in tega ste verjetno že slišali in gre v smeri ‘baba čula, baba rekla,’ da je pod samostani ogromno pokopališč, v katerih ležijo kosti dojenčkov. Sestre so jih, tako mislim, da ta zgodba gre, ali splavile, ali pobile, ko so se rodili. Teh kosti bi naj bilo ogromno, ampak, moj problem s tem je, da teh kosti nikoli nihče ne odkoplje in pokaže na televiziji. Glejte, nasprotniki RKC nimajo nobene pietete do mrtvih, da tega ne bi storili iz nekih moralnih razlogov, kakor tudi ti, ki zdaj kopljejo kosti po vojni pobitih, velikokrat zelo preračunljivo razglašajo vsako kost za še en razlog, da ne smete voliti njihovih nasprotnikov. Toda, če bi te kosti obstajale, če bi jih bilo toliko, bi se o tem nenehno govorilo. To je neusmiljena vojna za oblast in vsako kost iz omare se poišče in pokaže celemu svetu.

S tem ne zanikam zločinov RKC in rimokatolikov skozi zgodovino. Bilo jih je veliko in jih je mogoče dokazati. Niti se ne priklanjam potvari zgodovine, po kateri je ravno katoliška stran med drugo svetovno vojno bila na pravi strani. Ni. Toda tale z neštetimi kostmi dojenčkov pod samostani in cerkvami se mi pa zdi prazna.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s