O avtorju

sosJin je Sašo Ornik.

Blog, ki ga piše od marca 2005, se je selil po raznih blogerskih platformah dokler ni pristal na tem naslovu. Pod svojim lastnim imenom je pisal za Politikis, Razglede, Zasavje.org, še en prispevek je napisal za E-Demokracijo. Njegovi prispevki so se občasno pojavljali v zdaj že pokojni brezplačni prilogi Večera Blogorola. En prispevek je bil objavljen v Le Monde Diplomatique v Slovenščini. Je dobitnik prvega priznanja Bobu blog leta 2008. Piše še za Drugi Svet in Russia beyond the Headlines.    V angleščini piše blog na Medium.

Ko ne piše bloga, piše pravljice in svojo fantazijsko knjigo. Fantazijsko delo je že preseglo 930 strani, število pravljic zbirke Pripovedke in pravljice iz Marogosa pa 54. Njegovo kratko zgodbo Čarovnica je mogoče prebrati v Singularnosti.

Zdaj se ob bloganju v svojem prostem času najbolj posveča študiju, vrtnarjenju, fitnesu in učenju ruščine.

Intervju z njim je mogoče prebrati na Drugem Svetu.

Drugod po spletu:
Facebook
Twitter
Pinterest
Vkontakte
Minds
Instagram

One thought on “O avtorju

 1. Pogosto te berem, ker se navadno poglobiš v stvari. Zanimivo mi je oz. sem razočaran da temu ni tako pri cepljenju – soloh ko gre za prebolelnike, kar kot vem si.
  https://www.index.hr/vijesti/clanak/lauc-delta-se-ucinkovito-siri-medju-cijepljenima/2290964.aspx

  V njem avtor primerja imunost pridobljeno od cepljenja z imunostjo pridobljeno s prebolelostjo in ugotavlja, da je imunost pridobljena preko prebolelosti seveda boljša..
  Avtor navaja tudi poročilo SAGE (svetovalno telo britanske vlade glede covida) z 7. julija 2020
  https://www.gov.uk/government/publications/sage-93-minutes-coronavirus-covid-19-response-7-july-2021/sage-93-minutes-coronavirus-covid-19-response-7-july-2021
  da so tudi cepljeni tisti, ki generirajo nove seve (točka 9 The combination of high prevalence and high levels of vaccination creates the conditions in which an immune escape variant is most likely to emerge.). Enako tezo, da puščajoča oziroma leaky vaccines, kar cepiva proti covidu so, lahko povzročijo hujšo verzijo virusa zagovarja tudi študija iz leta 2015
  https://www.healthline.com/health-news/leaky-vaccines-can-produce-stronger-versions-of-viruses-072715
  Po navedbah avtorja in tudi po informacijah Public Health England z dne 25. 6. 2021 (podatki iz tabele 4 na strani 13 in 14)

  Click to access Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_17.pdf

  image.png
  je covid vse bolj razširjen tudi med polno cepljenimi, še bolj zanimivo je, da je smrtnost polno cepljenih glede na število obolelih večja kot pri necepljenih.
  Da zbolevajo tudi polno celjeni v večjem številu je razvidno tudi iz dogodka na Britanski letalonosilki HMS Queen Elizabeth
  https://www.bbc.com/news/uk-57830617
  https://www.24ur.com/novice/korona/izbruh-na-ladji.html
  Lep pozdrav

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s