Hypo, mafijski skesanec in neresna država Slovenija

Ko so Avstrijci s svojimi varnostniki izvedli bliskovito akcijo na podružnici svoje banke v Sloveniji in pri tem zamenjali vodstvo banke Hypo Alpe-Adria in Hypo Leasinga, zasegli telefone in računalnike, so s tem dejanjem pokazali, da Slovenija ni več čisto resna država. Takšen vtis še krepi mafijski skesanec Maurizio Prestieri , ki nam iz Italije sporoča, da smo bili v preteklosti počitniški raj za mafijce.

Naša politika se zna sicer kar dobro medsebojno obmetavati, zna tudi poiskati korito in se nanj ljubeče navezati, dokler ga povsem ne izprazni, zna svoja pristranska kadrovanja zakrivati z neverjetnimi nebulozami, zna celo iz majhnega ozemeljskega spora narediti zgodbo desetletja in vprašanje časti, ne zna pa očitno vladati na tak način, da bi še kdo to državo lahko jemal resno. Avstrijci je že očitno ne več, ker bi drugače ravnali povsem drugače. Mislimo si lahko, da so dobro pretehtali svojo potezo in da so se na koncu odločili, da slovenskim oblastem ne gre zaupati. In so prišli s svojimi varnostniki. Kot da bi udarili sredi neke banana države!

O Hypu banki že kar nekaj časa krožijo številne alarmantne vesti in samo vprašanje časa je, kdaj bo kakšna velika grdobija odkrita tudi v Sloveniji. Oziroma, ne v Sloveniji, da bo nek tuj medij objavil kakšno šokantno novico o korupciji povezani z delovanjem te banke pri nas, kajti bati se je, da je stanje duha in narava povezav takšna, da sami tega nismo več sposobni razčistiti. Niti veliko ljudi, se je bati, takšnega interesa nima.

Neverjetno, da je napočil ta dan, ko se strinjam s poslancem Vinkom Gorenakom iz SDS-a, ki se sprašuje, če si lahko zamislimo, ‘da bi se slovenski lastniki NLB-ja odpravili z našo varnostno službo v Frankfurt in sredi Frankfurta preiskali vodstvo NLB-ja v Frankfurtu. Mislite, da bi nemška država to dovolila.’ No, vidite, tukaj je ena tema vredna, da se o njen govori, ne pa smešni napadi na predsednika republike na podlagi dokumentov, ki nič ne dokazujejo.

Gorenak je sicer vse skupaj spremenil v napad na LDS in na notranjo ministrico Katarino Kresal.  Odbor za notranje zadeve bi naj tako predsednika vlade Boruta Pahorja pozval k  zamenjavi ministrice, kateri Gorenak riše povezavo z odvetnikom Senico in zgoraj omenjeno banko. Do zamenjave notranje ministrice seveda ne bo prišlo, ker bi to pomenilo konec koalicije. Do temeljite preiskave o povezavah, ki se tukaj rišejo, upravičeno ali neupravičeno, bi seveda nujno moralo priti, vendar si nikar ne delajte upanja, da se bo to tudi zgodilo.

Na koncu se lahko glede na avstrijsko akcijo vprašamo, kaj nam prinaša prihodnost. Bo kdaj italijanska policija na slovenskem ozemlju mimo vednosti slovenskih oblasti izvedla kakšno operacijo in aretirala pripadnike mafije, ker ne bo imela več zaupanja? Neodvisne države si česa takšnega  ne morejo privoščiti in morajo storiti vse, da se kaj takšnega ne more zgoditi.  Odgovornost za to seveda leži pri vladi. Če je res, da so ustanove v Sloveniji na plačilnih listah  različnih mafij (mar sem štejejo tudi naše domače s politiko zlizane mafije?), potem je že zdavnaj prepozno.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s