Gre za zlorabo otrok ali ne?

V ZDA so v New Yorku  pravkar sprejeli zakon o porokah med istospolnimi pari. V Sloveniji se ta bitka še bije. V Državnem Zboru pravkar poteka razprava o novem družinskem zakoniku.

Marsikaj smo že slišali v preteklih mesecih. Za tiste, ki jim je dogajanje v ZDA bližje, nič kaj presenetljivega. Isti argumenti, isti strahovi, celo organiziranost je podobna. Poglejmo si le to gibanje za varovanje tradicionalnih vrednot, oziroma, za družine v pomenu oče, mama in otrok. Kot da bi jih kdo prekopiral iz ZDA. Celo svoj shod so imeli pred DZ, ki je nekoliko spominjal na parado ponosa. Pač, ponosni smo na to kar smo.  Le zastave so bile slovenske, kar kaže na lastnosti tega gibanja. Od zadaj stoji rahel ali bolj odločen nacionalizem, gledanje na družbo kot na celoto, v kateri ne sme biti mesta za odklone. Nevarnost je očitna. Enkrat ko se normalnosti uklonijo homoseksualci, so na vrsti neporočeni, na koncu končamo v skrajno konservativni družbi, v kateri je celo spolnost pred poroko nekaj neprimernega. Ne verjamete? Kaj pa pomeni drugega skrb za otroke, ki ne bodo imeli obeh staršev ali definiranje družine tako ozko, da so to le poročeni starši in otroci? Ali pa neprimerne primerjave?

Oglasili so se tudi nekateri, ki so v shodu proti novemu družinskemu zakoniku videli zlorabo otrok, ki so jih udeleženci pripeljali. Verjetno pretirano. Po drugi strani, nekaj je vendar na tem, da se v tej igri zlorablja otroke. Namreč, slišimo samo o njihovih koristih, ko v resnici ne gre za boj za njihove koristi, ampak za boj interesnih skupin, ki branijo svoje vrednote. Na eni in na drugi strani. V takšnem ozračju tista ‘pomislite na otroke’ zazveni še posebej cinično.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s