Matej Tonin je grožnja Janši, zato ga hočejo uničiti

V resnici je tako preprosto. Kult osebnosti, ki so ga razvili v SDS-u in v SDS medijih (Reporter, Politikis, Demokracija so le podaljški strankarske politike) ne dopušča, da bi se na politični desnici razvil kak politik, ki bi lahko ogrozil njihovega velikega vodjo. V sami strani SDS tako ali tako ne, saj je stranka prav po vojaško organizirana in tudi, ko grozi razpad koalicije in padec vlade, ni sposobna nadomestiti svojega predsednika in vladati naprej in uresničevati svoj program, takšno delovanje pa se širi še čez cel politični blok.

S strani NSi:

Revija Reporter se že skoraj leto dni načrtno trudi, da bi diskreditirala delovanje stranke NSi in vodjo njene poslanske skupine mag. Mateja Tonina. Novinarji v Reporterju se pri tem početju sklicujejo predvsem na nepreverjene govorice in polresnice, pogosto pa različne izjave predstavnikov NSi preprosto iztrgajo iz konteksta, jih enostransko predelajo po svojem okusu in potem prikazujejo kot edine zveličavne resnice. Ustvarjanje in objavljanje takšnih »resnic« v stranki razumemo kot jasno namero, da se Novo Slovenijo in njene vidne člane diskreditira in posledično okrni zaupanje javnosti v njihovo delo.

Nič čudnega torej, da je Matej Tonin tarča. NSi ni ravno najmočnejša stranka, v političnem prostoru pa je pomembna kot zaveznik, ki lahko prinese tistih nekaj poslancev v DZ potrebnih za sestavo vladajoče koalicije. Ker SDS lahko doseže le tam do 35% volilnega rezultata, potrebuje zaveznike, a to ne preprečuje, da le teh ne bi skušala čim bolj oslabiti. SLS je tako pogosto označevana za izdajalsko stranko, NSi pa relegirana na raven satelita. Napad na Tonina seveda ni najbolj modro dejanje, saj si vsak politik lahko takšne napade tudi zapomni in se maščuje. Gregor Virant je tako brez milosti potopil Janševo vlado zaradi poročila KPK, vprašanje pa je, če bi bil tako načelen, če ne bi bil deležen toliko zverinskih napadov in obtožb vsega mogočega.

Kakorkoli, destruktivno delovanje se nadaljuje in Tonin je le še ena tarča. Predstavlja namreč mladega, zmernega desno sredinskega politika, ki lahko nagovori še kakšnega drugega volivca, ne le najbolj zveste baze stranke, ki je zadnja leta zelo šibka. Ker predsedniku SDS grozi, da bo moral v zapor, bo to še bolj odprlo vrata konkurentom na politični desnici. In to je dobro. Če kdo, potem je ravno Janša zaslužen za prevlado politične levice v Sloveniji, levice, ki se pogosto le dela, da je socialna, v ozadju pa vleče zelo boleče ukrepe, ki prizadevajo najbolj ranljive člane družbe. Predsednik SDS-a ima prav neverjetno mobilizacijsko moč za svoje nasprotnike, ki se bodo udeležili volitev samo zato, da on ne bi zavladal. Za kaj takšnega se je res treba potruditi. Seveda bi njegovi zagovorniki rekli, da je to posledica propagande, ampak na njihovo žalost znajo ljudje včasih tudi pogledati kak njegov nastop in njegove besede odbijajo bolj, kot vso blatenje v medijih.

Slovenski politični desnici želim, da bi ji uspelo pridobiti še kakšnega voditelja, saj je zelo pomembno, da imajo državljani čim več izbire, ko se odpravijo na volišča. Kakor je zdaj, je v teku igra zbiranja vseh sil pod praporom samo enega človeka. To gre tako daleč, da je skorajda nemogoče izraziti kakršnokoli kritiko do Janeza Janše in ostati legitimen del politične desnice. Ljudem, ki imajo toliko za povedati čez bivši režim in kult osebnosti Tita, bi to moralo biti v sramoto.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s