Ukrajina na volitvah

Medtem ko je Ukrajina na svojem jugovzhodu že pogreznjena v državljanjsko vojno, bodo potekale predsedniške volitve, ki bi naj podelile legitimnost novim vladarjem Kijeva.  Zmagovalec je seveda že znan in presenečenj ne more biti. Sploh ne takšnih, ki ne bi bile po volji režimu, ki se je na oblast povzpel z nasilnimi demonstracijami in ustrahovanjem političnih nasprotnikov.

Ukrajini bo v prihodnje vladal oligarh, prav takšen, kakršen je bil Janukovič. Oligarhija s fasado demokracije pač. A ne pričakujte veliko kritik zavoljo tega.

 photo ukrvol_zpsf4594718.jpg

Lahko rezultate ukrajinskih predsedniških voltiev jemljemo kot legitimne? Tega ne moremo.  Lahko jih le sprejmemo, kakor moramo sprejeti priključitev Krima Rusiji in kot moramo sprejeti, da se na jugovzhodu Ukrajine formira nova država, Malorusija. Ruski separatisti se tam namreč vedno bolj krepijo, vojska je v razsulu, nova nacionalna garda, plačanci in milice, s katerimi skuša režim povrniti nadzor nad izgubljenimi ozemlji pa so očitno prešibke.

Ne le državljanjska vojna, nad Ukrajino se zgrinjajo tudi temni oblaki zategovanja pasov v zameno za  tako imenovano pomoč. Da država ne bo bankrotirala, bo morala skozi podobne postopke, skozi kakršne je šla Grčija. Rezultate poznamo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s