Neljuba privlačnost Islamske države v Franciji

Presenečenje. Kar 27% Francozov med 18 in 24 letom na Islamsko državo, prej skupino ISIS, gleda pozitivno. To kljub vsem grozotam, ki jih ta skrajna skupina počne po Iraku in Siriji. Skupaj pozitivno nanje gleda 16% Francozov.

Še več, vedno več mladih evropskih, ameriških in avstralskih muslimanov se bori v Iraku in Siriji. Lahko bi rekli, da zahod tja kar izvaža, čeprav ne po svoji volji, borce, ki potem gradijo svoj kalifat, ki se zadnje čase pri napredovanju zdi tako zelo nezaustavljiv, da mu niti koalicija sirskega režima, Irana, Kurdov in iraških vladnih sil ni kos.

Ne le, da je ameriška invazija v Irak leta 2003 sprožila procese, ki so privedli do okrepitve skrajnežev, tudi razmere po zahodnih državah so očitno takšne, da mlade muslimane ni težko radikalizirati. Kar bi moralo privesti do premisleka, kaj je temu vzrok in kako priti do rešitev, ki bodo muslimansko prebivalstvo bolje integrirale. Multikulturalizem, kakor so si ga zamislile liberalne elite, je pogorel. Ustvaril je izolirane skupnosti znotraj zahodnih držav, namesto da bi omogočil bolj povezane družbe, ki bi bile sposobne presegati svoje številne razlike. Potrebujemo nekaj novega.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s