Zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora? Da, hvala.

Planet Siol prenaša besede predsednika SDS, Janeza Janše o dokazovanju, da je svoje premoženje pridobil zakonito:

“Postopek je zelo specifičen, v bistvu gre za inkvizicijska pravila. Dokazati moraš, da nisi čarovnica. Iz zgodovine veste, koliko ljudem je to uspelo, še posebej v razmerah, kakršne so pri nas.”

Kar je pri tem najbolj smešno, je da so za ta zakon pred leti glasovali vsi navzoči poslanci SDS. In prav je tako. Gre za sredstvo, s  katerim je možno priviti vse tiste bogataše, ki se okoli vozijo z absurdno dragimi vozili, živijo v ogromnih hišah, odhajajo na pregrešno draga potovanja, si lahko privoščijo vse, a jih nikoli ni videti, da bi kaj delali. Od kod jim denar? Če so ga dobili na pošten način, z njihovim življenjskim stilom seveda ni nič narobe, a če so ga dobili s kriminalnim početjem, jim vse to ne pripada.

Dejansko ne bi smelo biti tako težko dokazati, da si svoje premoženje pridobil zakonito. Imaš plačo, mogoče imaš delnice, nepremičnino, ki si jo poceni kupil in drago prodal, mogoče si celo zadel na loteriji. Vse se da izbrskati in dokazati. Toda če si prejel podkupnino ali prodajal mamila, imaš seveda takoj problem. Država, ki ne more dokazati, da si prejemal podkupnino ali prodajal mamila, lahko vidi, da je med tem, kar si dobil s plačo in med tem, kar si lahko potem privoščiš, ogromna razlika in te povpraša po izvoru. Premoženje ti lahko potem tudi odvzamejo.

Za delovanje celotne družbe je tak zakon zelo pomemben, saj ji da sredstvo, da se lahko bori proti vsem tistim, ki se hinavsko smejijo, češ, kaj mi pa lahko dokažete, medtem ko uživajo življenje, ki si ga niso zaslužili s poštenim delom.

Advertisements

2 thoughts on “Zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora? Da, hvala.

  1. . . . pri čemer gre v smislu dokazljivosti za mizerne zneske (milijon evrov), če vemo, da so skozi kabinet obrambnega ministra Janše, v letih 1991 – 1994 šle stotine milijonov nemških mark gotovine. Na račun proračuna pa je bilo nakazanih le 24 milijonov DEM (podatek iz primopredaje Janša / Kacin). Utemeljeno lahko verjamemo, da Janša skriva daleč več denarja, kot je teh 500 tisoč evrov za katere nima pokritja.

  2. Ja Janezek se je pri sprejemanju zakona o odvzemu premoženja debelo uštel, mislil je da bo večno ostal ” sveta krava” nedotakljiva. tako je to v življenju:” KDOR DRUGEMU JAMO KOPA SAM PADE VANJO”
    Lep pozdrav iz Prekmurja
    Joško

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s