Manj regulacije, nižje davke, pravi Pawlenty

Republikanski predsedniški kandidat iz Minnesote, Tim Pawlenty je v pogovoru  s konservativnim radijskim in televizijskim  voditeljem Seanom Hannityjem  ponudil tole analizo ameriških problemov in hkrati rešitev:

Nekateri govorijo o davkih, nekateri govorijo o regulaciji, nekateri govorijo o ceni energije, nekateri govorijo o Obamacare. Ampak sporočilo je enako. Zvezna vlada  in predsednik Obama so otežili, naredili preveč negotovo, preveč počasno, predrago, in potrebujemo kandidata, in jaz sem ta kandidat, ki bo prižgal podjetniški duh te države in pognal v tek gospodarstvo.  Pozval sem k nižanju davkov na podjetja, posameznih davkov, k zmanjšanju regulacije in še več. To so takšne stvari, s katerimi bomo spet zagnali gospodarstvo.

Tudi drugi republikanski kandidati bi se s tem strinjali. Tukaj lahko najdemo tipično delitev med republikanci in demokrati. Prvi vse stavijo na nižje davke, manj regulacije, manj obremenitev, manj pravil, več možnosti za zasebna podjetja, drugi dajejo poudarek vlogi države in njeni odgovornosti do državljanov. Z gibanjem čajank se je republikanski tabor le še bolj radikaliziral.

Socialna država? Hah, to je komunizem!

Ampak nikar ne pričakujte, da ob naslednji finančni krizi republikanci, če bodo na oblasti, z milijardami $ ne bodo reševali finančnega sektorja, kot je to počel Obama. Socializem za bogate bodo ohranjali vsi. Samo socializma za revne ne marajo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s