Gregor Virant podprl družinski zakonik

Veliko obiskovalcev na ta blog najde pot preko iskanih besed ‘je virant gej’. Gotovo se bo v širjavah spleta oglasil še kdo in še naprej natolceval v to smer. Če ne veste, je bilo Virantovo ime omenjeno na nekem famoznem seznamu vplivnih homoseksualcev v Sloveniji, ki da kot zakulisni lobij obvladujejo Slovenijo.

Njegova podpora družinskemu zakoniku, ki  je po njegovem mnenju razumen kompromis, ga resnično postavlja na liberalno sredino. Morebiti bo odbila nekaj konservativnih volivcev, pridobila pa bo kakšnega bolj liberalnega, vsekakor pa pomeni korak v pravo smer za to državo, ki vse preveč postaja talka nazadnjaških pogledov na svet.

Počasi že kapljajo imena članov nove stranke (ki jo bodo ustanovili v kratkem), ki bo skoraj zagotovo na volitvah iztržila kar lep rezultat, program pa prihaja v naslednjih dneh. Seveda se moramo na tem mestu vprašati, kako je mogoče, da je takšno priljubljenost, kot jo uživa Virant, pa tudi Janković,  možno pridobiti brez programa, brez imen, s katerimi je mogoče volivcem dokazovati, da ima neka stranka, oziroma neka oseba, dovolj sposobnih kadrov. Odgovor je lahko le, da so najbolj pomembni vodilni obrazi, vse drugo pa je drugotnega pomena. Ljudje volijo predsednike političnih strank, ne njihove stranke same. Torej, volijo Janšo, Pahorja, Kresalovo, volili bodo Viranta in Jankovića. Očitno pač zaupajo določenim ljudem, da bodo naredili nekaj dobrega, ne glede na papir, na katerem je napisan politični program, katerega večina itak nikoli ne prebere.

Virant seveda že nabira imena:

Stranki se bodo po Virantovih besedah pridružili ekonomist Janez Šušteršič, Jani Soršak, nekdanji direktor Urada za varstvo konkurence, nekdanji član SDS-a in župan Murske Sobote Anton Štihec, direktor Term Lendava Igor Magdić ter direktor agencije za javno naročanje Sašo Matas.

Stranki, ki jo bodo ustanovili v petek, se bo pridružila še glavna tržna inšpektorica, Andrejka Grlič. V prihodnje bo imen še več. A vseeno, na volitvah bo uspel ali pogorel Virant, ne zgoraj omenjeni.

In da ne pozabim, Virant upa, da bodo zamere s strani SDS po volitvah pozabljene.  Tudi če ne bodo, bo do povezovanja skoraj zagotovo prišlo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s