SD se že pripravlja na volitve

Delo:

SD se je tako že lotil priprav na volitve. Kandidate želijo izobraziti in pripravili na to, da ne bodo »kot nekateri drugi prileteli kot mesečniki v parlament«, je še dejal predsednik te stranke.

Za razliko od prejšnjič, na politični levici in sredini ne obstaja nek posameznik tipa Janković, ki bi ga lahko poklicali na pomoč in z njegovo pomočjo potem pobrali velik delež volilnega telesa. Prav zaradi tega se Socialnim demokratom mudi na volitve. Imajo podporo, imajo organizacijo, imajo ljudi. Pozitivna Slovenija je na tleh, če pa jutri nastane nova stranka, ki bo združila prebegle politike iz PS, Zares, LDS, Trs in iz raznih gibanj, bo zelo težko že drugič slovenskemu volilnemu telesu prodati takšno na hitro skupaj zmetano politično stranko. In seveda, ker se na slovenski politični sceni prodajajo vodilni obrazi političnih strank, se mora pojaviti novi Janković, da v zadnjem trenutku pripravi čudež.  Dejansko bi to lahko storil edino kak Goran Klemenčič, ali pa če se bi v Slovenijo vrnil Janez Potočnik.

Ne, Lukšič ima povsem prav, da se mu mudi na volitve in zavrača vsakršno ohranjanje statusa quo. S tridesetimi poslanci v DZ je mnogo lažje govoriti kot z desetimi. Glede na to pa, kako slabo kaže konkurenci, ki je ali popolnoma osramočena, ali pa popolnoma nesposobna čisto osnovnih prvin organiziranja za prevzem oblasti, so, če bo do predčasnih volitev prišlo kmalu, le Socialni demokrati tisti, ki jih lahko izgubijo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s