Liberalno krščanstvo

danes bomo katoličani tisti, ki bomo buditelji in braniki liberalizma!

Branko Cestnik v Časniku

 photo jesus_zpse9196741.jpg

6 thoughts on “Liberalno krščanstvo

  1. Krščanstvo je v osnovi socialistično, čeprav slovenski katoličani kar skačejo v zrak, če jim kaj takšnega omeniš. Prihod papeža s področja, kjer je RKC bližje revnim, kot bogatim, to samo še poudarja. In ni vsak socializem že marksističen.

  2. Seveda. In če ima človek oseben odnos do Boga, mora tudi poslušati besede o ljubezni do revnih. Te ljubezni pa ni, če se podpira sistem, v katerem lepo živijo samo bogati in se revne tlači.

  3. Eh, to kar je opisano o Jezusu – kot je opisan v Bibliji – je potrebno jemati v celoti, ne pa kakšno izjavo tu in tam.

    Jezus se je družil z vsemi ljudmi, tudi revnimi, jim “arogantno” pridigal in jih poučeval (v glavnem ker je vedel/videl, da niti eden od njih ni sposoben razumeti tega kar govori; sem bi spadale tudi vse interpretacije ki so si jih ustvarile razne krščanske cerkve) tu pa tam je kaki osebi rešil kakšno težavo, prav tako jih je svaril, jih preklinjal in pošiljal k vragu, v glavnem pa pozival je učence naj pustijo vso lastnino in gredo za njim in se učijo od njega.

    To je svetlobna leta daleč od kakršnega koli socializma (= sistemskega urejevanja materialnih osnov bivanja ali kaj podobnega).

    1. No. vidiš, jaz pa interpretiram NZ SP kot program za življenje, kot v meniškem redu, kjer si vsi vse delijo in delajo za skupno dobro. Začetek socializma pač, kajti da bi lahko resnično pomagali revnim, ob spoznanju človekove narave, potrebujemo politično gospodarski sistem, ki to omogoča.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s