Pazite, da vas ne pošljejo v klavnico

Pred stoletjem se je začela prva svetovna vojna, ki je zlomila premoč stare celine v svetu. Misleč, da bodo doma do božiča, so se mladi možje z navdušenjem podali v boj. A kmalu so spoznali, da na tej vojni ne bo nič viteškega in da mnogi ne bodo preživeli.

Za božič leta 1914 se je zgodilo nekaj nenavadnega, ko je na nekaterih odsekih fronte nastopil božični mir in so angleški in nemški vojaki na nikogaršnji zemlji celo igrali nogomet. Glejte, ti ljudje so imeli zelo podobne vrednote, poznali so celo iste pesmi, delili isti praznik, kljub temu pa so bili zagnani v svetovno vojno, kjer so se medsebojno pobijali v tisočih. Če to ni bila tragedija, potem ne vem kaj bi lahko bila.

Zdaj, sto let kasneje, vladajoče elite skozi medije znova širijo sovraštvo, tokrat proti Rusiji. Realna politika za seboj pušča trupla in uničene države, med Rusijo in zahodom pa zeva velik prepad. Pazite, da vas propaganda ne bo toliko poneumila, da boste postali žrtve velike vojne, v kateri za malega človeka ne more biti zmage. Tisti, ki se lahko z vojno okoristijo, sedijo daleč proč in jim ne bo hudega. Umirali bodo tisti, ki bodo verjeli lažem, da na drugi strani stoji pošast, ki jo je treba ubiti.

Le oglas, a vendar pove veliko

One thought on “Pazite, da vas ne pošljejo v klavnico

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s