V Saudski Arabiji ženske ne smejo voziti – in druge iz tistega magičnega kraljestva

Dve ženski, ki so ju aretirali zaradi vožnje avtomobila, se bosta morali zagovarjati pred sodiščem zadolženim za teroristična dejanja. V Saudski Arabiji ženske ne morejo pridobiti vozniških dovoljenj in jim je vožnja z verskim predpisom prepovedana. Obe ženski sta svoje nestrinjanje z diskriminacijo proti ženskam izražali tudi na spletu.

Kot za Accosiated Press poroča Aya Batrawy, je bilo sodišče za primere terorizma v Riyadhu do zdaj uporabljeno tudi že za kaznovanje borcev za človekove pravice in disidentov. V Saudski Arabiji še vedno izvajajo smrtno kazen. Usmrtijo te lahko celo zaradi čarovništva.

In kaj se v mednarodni skupnosti zgodi z zatiralsko kraljevino, ki ponižuje pol svojega prebivalstva in strogo kaznuje vsakega drugače razmišljajočega posameznika ter na veliko krši človekove pravice? Nič, saj ni Rusija ali Kitajska, da bi se začela medijska kampanja za gospodarske sankcije in zamenjavo režima.

Mimogrede, Saudska Arabija je vsaj delno odgovorna za krepitev skrajnežev, kakršni so pripadniki Islamske Države. V svoji regionalni vojni z Iranom ne izbira sredstev in da bi uničila sirski režim, ki je zaveznik Irana, je v Sirijo pošiljala orožje in borce, s pristankom Turčije, seveda. Kot država, v kateri vlada skrajna različica islama, je tudi sokriva za njihovo krepitev drugod po svetu, saj svoje poglede na svet izvaža po regiji in povsod tja, kamor sega njihov vpliv. Saudska Arabija resnično je zlo kraljestvo, ki bi ga bilo treba osamiti. Toda tega nikar ne pričakujte. Zaveznik ZDA in zahoda si lahko privošče marsikaj, česar si drugi ne morejo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s