Kako zmagati vojno

Stvari so hujše, kot si ljudje mislijo. Ne na napad na Charlie Hebdo, pravo pozornost bi morali usmeriti ne le na družbene razmere po Evropi, ki porajajo skrajnosti, ampak na sever Nigerije, Libijo, Jemen, Irak, Afganistan, Pakistan, Sirijo, kjer se islamistični skrajneži krepijo. V tem trenutku zmagujejo z izjemno brutalnostjo. Ubijajo na tisoče ljudi. Pregazili so cele enote iraške vojske. Ni jim težava z obličja zemlje izbrisati celotnega mesta. V zabavo jim je za sužnje kupovati ženske poraženih sovražnikov.

Ti ljudje niso šibki v svoji veri, pripravljeni in celo željni so umreti za svoje ideje, še bolj ubijati. Z njimi ne more biti dialoga, samo vojna. In kako bomo to vojno vodili in na koncu zmagali, je tisto težko vprašanje, ki se mi postavlja. Res je, da so le manjšina, ampak zelo radikalna manjšina, ki bo večino muslimanov, če jim bo zavladala, spremenila v svoje orodje.

Tvorci vojne proti terorizmu so nam v svoji neumnosti v življenje priklicali ravno tisto, pred čemer so nas manipulantsko svarili. Za svoje pokvarjene cilje so vojno proti terorizmu naredili za resničnost, katero moramo zdaj živeti vsi. Še najbolj množice v državah na Bližnjem Vzhodu in severu Afrike. Ne pozabimo, da so žrtve te vojne večinoma muslimani.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s