Ko kriminalec novinarja označi za potencialnega terorista

Mladina:

»Bodite pozorni na potencialnega terorista Erika Valenčiča,« je v angleščini tvitnil Janša in kratkemu besedilu dodal fotografijo, na kateri je nekdanji novinar Mladine s palestinsko ruto in kalašnikovim v naročju. Kratkemu zapisu je dodal uporabniški imeni ameriške obveščevalne agencije CIE in izraelskega zunanjega ministrstva – poskušal je torej pri pomembnih odločevalcih doseči, da bi Valenčiču ne dovolili več svobodno opravljati poklica in svobodno potovati. Novinarja je dodatno diskreditiral s hashtagom #airportsecurity, ki namiguje, da je novinar nevaren.

Valenčič je o Janševem tvitu spregovoril za MMC RTV Slovenije. Dejal je, da ga v SDS za skrajneža označujejo zato, da bi se izognili pojasnjevanju njihovih povezav z neonacisti: »Ko je bila predvajana oddaja Koalicija sovraštva – in verjamem, da ne gre za nobeno naključje -, so v SDS-u ugotovili, da sem ‘anarhistično-islamski skrajnež’, ker to v njihovih glavah nekako deluje. Ni naključje, da so do te ‘ugotovitve’ prišli takoj po oddaje Koalicija sovraštva. Mene obtožujejo, da sem skrajnež, za kar nimajo nobene osnove, da jim ni treba pojasnjevati vseh stvari, ki jih je oddaja razkrila, torej povezave z neonacisti, prirejanje poročila Sove, pa tudi ozadje izgreda, ki ga je izzvala neonacistična skupina 30. novembra 2012.«

Slovenija si zasluži normalno opozicijo, ne skrajnežev, ki podpirajo človeka v sporu z zakoni, vedno pripravljenega, da žali ne le politične nasprotnike, ampak vsakogar, ki si drzne misliti drugače, kot bi on zapovedoval.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s