51 proti 28

S takšnim rezultatom so parlamentarci potrdili novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih s čimer so povečali nabor pravic istospolno usmerjenih državljanov. S tem, kakor sem že pisal pred dnevi, ne ogrožajo drugih državljanov in njihovega načina življenja. Gre za zelo majhen odstotek ljudi in če se osredotočimo samo na možnost posvojitve, kar skušajo zlorabljati nasprotniki, tudi nimajo vsi želje po otrocih. Jasno je, da kakšnega večjega vpliva na življenje družbe ne morejo imeti.

Pravice istospolno usmerjenih so ideološka tema. Progresivne sile na tem mestu vidijo boj še ene manjšine za več pravic, za enakopravnost in za svobodno možnost zasledovanja svoje sreče. Konservativne sile vidijo napad na tradicionalne vrednote, nevarnost razpada družbe in neupravičene zahteve manjšine do večine. To je tudi verska tema, saj nekateri menijo, da je istospolna usmerjenost greh in da se s širjenjem pravic v nevarnost spravlja še več državljanov, s posvojitvami pa celo otrok. Pričakujemo lahko, da bomo v prihodnosti na to temo videli še veliko spopadov, ko bo en del političnega prostora prevzel bolj liberalno ideologijo širjenja pravic, drugi pa bo skušal ohranjati staro stanje, ali se celo vrniti v preteklost. V tem trenutku se sicer zdi, da je zgodovina na strani prvih, toda pojavi raznih ekstremizmov in razpoke v sistemu, v katerem živimo, nam kažejo, da se lahko vse zelo hitro tudi obrne. V Iraku in Siriji v teh časih pripadniki Islamske države homoseksualce z višine mečejo v smrt.

Sprejetje novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je le ena bitka v večjem spopadu. Nasprotniki bodo zdaj skušali izsiliti referendum, o upravičenosti katerega bo odločalo Ustavno sodišče. Temelje že pripravljajo, sploh s poudarjanjem možnosti posvojitve. Jasno je namreč, da je zelo malo možnosti mobilizirati večino Slovencev, ali vsaj za zmago na referendumu zadostno število, z napadi na same homoseksualce. Da živijo v grehu in se morajo spreobrniti, lahko prepriča le del pripadnikov RKC pa še tu jih bo veliko reklo, da imajo ljudje svobodno voljo in da gre obsojati greh, ne grešnika. Drugače je z možnostjo posvojitve otrok, kjer je možnost mobilizacije proti večja. Povsem pričakovano, bodo otroci v morebitni referendumski kampanji postali ključna beseda. Ključna beseda, kajti bati se je, da nasprotnikom odločitve v Državnem zboru služijo le kot sredstvo, da lažje branijo svojo konservativno ideologijo. Za zmago na referendumu potrebujejo jezo in strah večjega števila ljudi, kot jih lahko na volišča pripeljeta SDS in NSi, tudi takšnih, ki ti dve stranki drugače nikoli ne bi volili.

Advertisements

One thought on “51 proti 28

  1. Seveda. Na prejšnjem referendumu smo lahko levičarji, ki smo proti, ostali doma. Tokrat pa zaradi zahteve kvoruma ne moramo računati zgolj na to, da bodo župniki na referendumsko nedeljo prignali katoli_ane na volišča, ampak bomo dejansko morali iti na referendum.
    Kako sedaj mobilizirati večje število volilcev? Najprej se je potrebno izogibati katolicističnim oznakam, ker je vidno, da homoseksualisti uspešno izrabljajo sicer legitimna in zgodovinsko utemeljena proti-katoliška čustva Slovencev.
    Zato je potrebno zadevo predstaviti kot spopad med dekadenco neoliberalnega gnilega Zahoda in post-liberalno alternativo, ki jo predstavlja 1. anti-fašist v Evropi, Vladimir Putin. Poleg tega je potrebno poudarjati sodno teorijo in prakso socialističnih držav, kjer ni veljal pozitiven pogled na ”meščansko dekadenco” in ”ostanke patriarhalnih družbenih razmerij”.
    Nikakor ne smemo pustiti, da homoseksualisti speljejo zadevo na nivo kulturnega boja, oz. da se predstavljajo kot neki uporniki proti RKC, ker v tem primeru referendum res ne bo imel možnosti za uspeh.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s