Le boj za nadzor

Že od nekdaj trdim, da je glavni razlog kritik, ki s strani politične desnice prihajajo čez zlizanost slovenske politke in gospodarstva, da je po osamosvojitvi na tem področju prevladala levica. In ta, če jo že hočemo imenovati za levico, je resnično dosegla prevlado, kar lahko vidimo recimo v nadzoru nad pomembnejšimi mediji v tej državi. Politična desnica, sploh SDS, je to hotela ves čas reproducirati v absurdu Reporterjev in Demokracij, ali prevzeti pod svoje okrilje, kadarkoli je prišla na oblast.

Prav zaradi tega moramo na vse pritiske za privatizacijo državnega premoženja, ki prihajajo s strani SDS, gledati s ščepcem dvoma. Bolj kot ne, gre za boj za nadzor. Kar je glede na karakter predsednika te stranke razumljivo. Če kaj, potem Janša potrebuje moč. Je pa še nek drug premislek, ki ga najdemo na politični desnici, da dolgoročno ni mogoče vladati, če nimaš nadzora nad mediji, da prevlada njihovih nasprotnikov temelji prav na tem elementu. Do tega pa lahko prideš preko prav nore mreže povezav v gospodarstvu, kjer je težko razvozlati, kdo pije in kdo plača. Če je kak razlog za privatizacijo, razprodajo tujcem, potem ga najdemo tukaj, saj se bo slovenska politika sicer okoli tega nenehno spopadala. Človek se celo vpraša, če v večini politike sploh več niso važne vrednote, ideologija, razen surove ideologije požrešnosti, primitivnega grupiranja na naše, ki se trudijo čim več pobasati v svoje žepe in razsipavati državno bogastvo s sorodniki in prijatelji.

Zatorej, nedavna razkritja dogovorov med Janšo in Kovačičem, med drugim da bi NKBM kupila Večer, ne prihajajo kot nobeno presenečenje. Le potrujejo to, kar smo v resnici že dolgo vedeli.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s