Grki so pojedli kosilo, ki ga bomo plačali mi

Prevladujoči mediji so del problema, ne rešitve. Svet nam predstavljajo tako, kot je v interesu tujih in domačih elit, ne kakršen v resnici je.

Že dolgo je jasno, da Grčija, razen z brutalnim varčevanjem, ki  jo bo spremenilo v državo tretjega sveta brez kakšrnekoli državne lastnine, v kolonijo bogatejših držav članic EU s severa, ne bo mogla odplačati svojih dolgov. Razlog je jasen. Politika, ki ji jo vsiljujejo, samo še povečuje krizo, uničuje gospodarstvo in s tem manjša možnost povečevanja prilivov v proračun, iz katerih bi se potem lahko poplačali dolgovi. Bolj se Grki odrekajo, manj možnosti imajo za gospodarsko rast in dovolj velike prilive v proračun. Še huje, med zahtevami je tudi višanje davkov in kako bi naj to pomagalo grškemu gospodarstvu, je tisto vprašanje, na katerega ni odgovora. Razumeli bi še, če bi kdo terjal nižanje davkov in manj pritiskov na gospodarstvo, tako pa je jasno, da gre za načrtno uničevanje države.

Grki seveda niso pojedli kosila, ki ga bomo plačali mi. Živijo v vedno slabših razmerah, že leta se odrekajo vsemu mogočemu, četrtina jih je brez zaposlitve, zdravstvo se jim sesuva, in tako naprej. V resnici gre za manipulacijo. Za manipulacijo, s katero skušajo tiste, ki so v bedi, predstaviti za parazite, tiste, ki pa imajo vedno več. za delavne in pridne. Saj veste, tistih nekaj odstotkov ljudi, ki jim uspeva. Spet, mediji svet vedno bolj predstavljajo kot razdeljen na delovne, pridne ljudi, ki samo plačujejo in na lenuhe, ki zahtevajo, kar ni njihovega. Prišli smo že tako daleč. da so za lenuhe označeni delavci, ki ustvarjajo, vsa slava pa gre tistim, ki imajo kapital, četudi je jasno, da brez svojih zaposlenih ne bi nikoli uspeli, sja niso sposobni sami voditi vseh strojev ali speči vseh hamburgerjev ali sešiti vseh oblek. Še več, ti ljudje ne bi uspeli niti brez šolstva, ki je po večini državno, birokracije, ki jo obtožujejo vsega mogočega, sodišč, ki so preimenovana v krivosodje…

V Grčiji se bliža neizogibno. Bankrot. S tem lahko pride preusmeritev te države proč od zahoda in proti Rusiji in Kitajski. Po Ukrajini se zdi, da bo EU izgubila še eno državo in še zmanjšala svojo moč v svetu. Rusi morajo biti evforični ob tako neumnih nasprotnikih. Mogoče, si mislijo, jim v naročje čez čas pade še kakšna Italija.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s