Ukrajina začela izginjati, mediji pozornost preusmerili na Bližnji vzhod

In tako je Ukrajina začela izginjati. To ni nobeno presenečenje. Od vsega začetka te tragedije je bilo jasno, da bo kolektivni zahod Ukrajince izkoristil za boj proti Rusom, potem pa zavrgel kot zadnjo smet. No, razen tiste srečne peščice, ki bo s kovčki denarja pobegnila v svoje vile v Italiji, Franciji in podobnih državah.

Saj veste, vojna z Rusijo bo potekala do zadnjega Ukrajinca. Skoraj do zadnjega.

Zdaj je na vrsti nova vojna. Jasno, ukrajinska ofenziva je bila popoln polom, zahodna skladišča orožja so prazna, gospodarske posledice za evropske države hude, tako da je grozljivka v Gazi prav priročna, da preusmeri pozornost. Mediji, politika, razni spletni troli, vsi so začeli zapuščati ukrajinsko bojišče in so se prelevili v odločne branilce zahodne civilizacije. Na Bližnjem vzhodu.

Proces medijske propagandne ofenzive je sila podoben tistemu s Covidom-19 in Ukrajino. Poplava poročil o terorizmu Palestincev in predstavljanje Izraela kot svetilnika svobode v regiji, ki jo je že zdavnaj preplavila tema. Gre za prav rasističen pristop in za črno belo slikanje sveta. Dialoga ne more biti, lahko je le spopad do končnega uničenja zla. Če se kdo s tem ne strinja, je označen za podpornika terorizma in za pokvarjeno osebo, ki jo je treba odstraniti iz javnega življenja. Slovenci tega ne opazimo toliko, ker so naši mediji dokaj naklonjeni Palestincem.

No, ta zgodba na Bližnjem vzhodu je že tako stara, da mediji ne morejo več bistveno spremeniti javnega mnenja, če se še tako trudijo. Niti grozljive laži o obglavljenih izraelskih dojenčkih tega ne morejo več doseči. Protesti v podporo Palestincem, medtem ko shodov v podporo Izraelu skorajda ni, to potrjujejo.

Napad Hamasa na Izrael je vsekakor prišel kot presenečenje in je nekoliko spremenil smer razvoja velikega spopada med ameriškim imperijem in njihovimi izzivalci. Ne, da bi v Washingtonu hoteli še dolgo vztrajati z Ukrajino. Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo prišla naslednja velika stvar, a logično bi bilo, da bi to bila Kitajska. Namreč, vsako leto, vsak mesec, Kitajska postaja močnejša in možnosti ZDA, da kitajski vzpon preprečijo, manjše. Zdaj pa se Američani, ki so že pripravili podlago za medijsko kampanjo, spomnite se Ujgurov in Hong Konga, morajo ubadati z vojno proti terorizmu 2.0.

Nevarnost je velika. Ne moremo sicer zagotovo vedeti, kaj se dogaja v ozadju, ampak še najbolj logično se zdi, da Izraelci pripravljajo večji kopenski napad na Gazo, Iran in njihovi zavezniki pa so jim zagrozili, da bodo v tem primeru odprli severno fronto v Libanonu. Američani so v vzhodno Sredozemlje že poslali svoje ladjevje, kar je signal, da bodo v tem primeru intervenirali, kar pa bo pripeljajo do regionalne vojne. Potem, ko so se izčrpali z Ukrajino, bo Američanom in vsemu kolektivnemu zahodu zelo težko voditi vojno proti Iranu in vsem njihovim zaveznikom. Rusi bodo seveda pomagali svojim prijateljem in se bodo maščevali za vsako granato, ki jo je zahod poslal ukrajinskim oboroženim silam. Bolj malo možnosti je, da bi se ta vojna lahko končala s hitro ameriško zmago, še več, zgodi se lahko, da bodo ZDA izgubile ves vpliv v regiji in po koncu vojne ne bo več nobenega ameriškega vojaškega oporišča v Siriji in Iraku.

Kako bi potem lahko začeli še večji spopad s Kitajsko, če se nam jasno kažejo obrisi poraza kolektivnega zahoda v Ukrajini in vse nevarnosti spopada na Bližnjem vzhodu?

Nazaj k propagandi. Nič presenetljivega ni, da zdaj mediji in politika počasi pozabljajo na Ukrajino. Počasi, postopoma, kakor da bi želeli pretentati naivno občinstvo, da seveda, odločno bodo vztrajali do konca, ne bodo opustili podpore Ukrajini, Rusija bo na koncu poražena, in tako dalje in naprej. Ampak resnica je pač takšna, da Ukrajinci niso več zanimivi in uporabni. Zdaj bodo še hirali nekaj let, ker ta vojna se ne bo tako hitro končala, potem bodo pa pač morali sprejeti svojo usodo. Kaj vse bodo izgubili kot država, bo sicer pokazal čas, ampak skoraj zagotovo vse vzhodno od reke Dneper in verjetno tudi Odeso. Da bi se Rusi odpravili na zahod Ukrajine, že ni več preveč verjetno.

Ukrajinci bodo le še eni v dolgi vrsti koristnih idiotov.