Artemis Fowl

Artemis Fowl je kriminalni genij, ki v svoji glavi kuje zločinske načrte; nič nenavadnega, če ne bi bil star le dvanajst let. Skupaj s svojim zvestim služabnikom Butlerjem, človekom, ki je zmožen premagati tudi trola (in to ni hec!) in njegovo sestro Julijo se potem, ko ugrabi čisto pravo vilo po imenu Marjeta Mali spopade z vilinci, ki oblegajo njegovo posest. Načrt je preprost: zamenjati ugrabljeno vilinko, ki je povrhu še policistka, za nekaj zlata; izvedba je pač malo bolj zapletena.

V knjigi srečamo še nekaj izredno zabavnih likov. Od tehnološkega genija in kentavra Kljusača, ki svojo glavo pokriva z aluminijasto folijo, da mu misli ne bi mogle brati človeške obveščevalne službe, poveljnika Korena, kateremu njegova vzkipljivost vztrajno odjeda preostala leta življenja, do škrata Gnoja, ki je čisto pravcati primerek kleptomanskega škrata.

Zgodba teče tekoče, je napeta in predvsem zabavna. Prebere se skoraj na en dih, tako da je bralcu žal, ko pride do zadnje strani. A k sreči je to le prva knjiga v seriji in dogodivščin je še kar nekaj.

Kot se spodobi za mladinsko literaturo, glavni junaki ne umirajo in vse srečno prestanejo, Artemisowa zloba pa tudi ni pretirana, čeprav pod poveljnikom Korenom razstreli japonsko kitolovko. Vile so do zob oborožene!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s