Neodgovorno novinarstvo

Uroš Slak nas je že navadil neke vrste rumenega novinarstva, ki živi od razburjanja strasti. V studio pripelje ljudi, od katerih ne pričakuje tehtne debate, ampak čim več ognja. Ljudstvo pa se naj ob tem zabava. Pri tem je že velikokrat prekoračil vse meje.

V današnjih Trenjih je uspelo njegovi ekipi policijo prikazati kot tolpo nečloveških huliganov, ki ugrablja otroke na ukaz povampirjenih centrov za socialno delo. Da je pri tem naletel tudi na nekaj opozicije, ni nič nenavadnega. Kar je nenavadno je, da ga čisto pametni ljudje še upoštevajo in se pustijo zvabiti pred kamero. Namesto da bi ga popolnoma ignorirali in pustili, da bi zatonil v cirkusantstvo tipa Jerry Springer, mu dajejo legitimnost s tem, ko branijo svoja stališča tam, koder to ni vredno.

Podobno se nam godi v zvezi z naši južno mejo, kjer nekateri novinarji iščejo incidentov, da bi s tem še poslabšali odnose med državama. Pri tem gredo tako daleč, da že skoraj pozivajo k ostrejšim odzivom slovenske strani. Morebiti bi bili zadovoljni, če bi slovenska vojska razorožila hrvaške policiste? Bi jim bila manjša vojna dovolj?

Ne pravim, da ni potrebno odpirati vprašanja, da ni potrebno biti kritičen, toda ko gredo pri tem novinarji čez vse meje, to ni več koristno za družbo. Se še kdo spomni ptičje gripe?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s