Damjan Murko – Kdo je tukaj klovn?

Ravnokar sem gledal Hribarja in od Murkota (kdo bi si mislil, da bo priznal) slišal eno veliko resnico. No, saj ne, da tega ne bi bilo mogoče že zdavnaj razbrati, ampak povedal je na tak način, da bi še največji cepec moral razumeti. Kar ne pomeni, da večina Slovencev bo.

Rekel je, da nekdo dela za tekočim trakom, v tovarni in za to dobi tistih nekaj sto evrov, on pa lahko nastopa, tudi če se vsi norčujejo iz njega in zato v pol ure ali uri dobi enako vsoto. Potem se je vprašal, kdo je tukaj klovn. Da, res, kdo je tukaj klovn? Murko, ki živi na najnižjih instinktih množic ali množice brez okusa, ki potrebujejo nekoga, da se norčujejo iz njega, pri tem pa ne vidijo zavoženosti lastnih življenj? Mislim, da je odgovor kot na dlani.

Vedno znova me presenečajo podobni primeri kot je Murkotov. Dobro, ljudje smo takšni in drugačni, večina nas nima posluha in tudi po videzu nismo kaj prida, ampak da se toliko prebivalstva zanima za razne trače, ki jih mojstri medijske manipulacije mečejo med ljudstvo, je vsaj meni še vedno zanimivo.  Prodajajo se rumene revije,  po spletu se gleda neumne članke in video posnetke, za nastope se plačuje malo premoženje in še celo knjige se pišejo in prodajajo v rekordnih nakladah. Pa poizkusite v Sloveniji uspeti s kakšno pametno knjigo!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s