LDS še vedno tam kot lani

Katarina Kresal je prepričana, da bo premagala protikandidata za predsednika LDS-a, Blaža Kavčiča.  Glede na to, kako delujejo slovenske politične stranke, težko, da ne bi. Ob tem je Kresalova povedala:

Poglejte leto 2010 – kar vsuli so se mi po glavi, od psov do NPU-ja do izbrisanih, en napad za drugim. Če sem to preživela, potem tudi postopek pred Računskim sodiščem ne more bistveno vplivati na kolege v stranki.

Res je bilo zanimivo leto. Se še kdo spomni kresnic?

Pred več kot letom dni sem sicer zapisal:

Zato vse kaže na to, da bo LDS s Katarino Kresal še vztrajala. Presenečenja so možna, toda ne posebej verjetna. Zanimivo bo opazovati, kako spretno ali nespretno se bo spopadala z zadnjo krizo in kakšna bo izšla iz tega spopada. Lahko da zlomljena, lahko da močnejša kot kadarkoli, lahko seveda tudi kot povprečna predsednica stranke, ki vztraja na položaju, da bi nekega dne žezlo predala močnejšemu in boljšemu od sebe.

Dejansko v tem letu ne vidim nobenega pravega premika v stranki, niti poskusa radikalno spremeniti podobo stranke in si s tem močno zvišati podporo. Le vztrajanje pri enem in istem. Dvomim, da se bo to v prihodnje spremenilo, razen če bo res prišlo do predčasnih volitev, kar bo primeren trenutek za resno prečiščenje stranke in za resnično nove obraze.

In prav to, da se nič ni bistveno spremenilo, se mi zdi še najbolj zanimivo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s