99%

Problem protestov v New Yorku je, da kljub temu, da udeleženci mislijo, da predstavljajo 99% Američanov, tistih torej, ki jih je sistem pustil na cedilu, temu ni čisto tako.

Photobucket

vir

Če odštejemo absolutno finančno, politično, vojaško, medijsko in gospodarsko elito, nam ostane 99% Američanov, ki pa se nadalje delijo na razne, pogosto nasprotujoče si skupine. V preteklih letih smo videli porast gibanja čajank, ki so  delno izraz nezadovoljstva konservativne Amerike nad stanjem v državi, delno pa projekt republikanske stranke, da si ponovno pridobi oblast.  Ti ljudje poberejo svoj odstotek od tistih 99%, za katere hočejo govoriti protestniki na Wall Streetu in se glede na svojo ideološko usmerjenost ne bodo strinjali z njimi. Rečemo lahko, da so udeleženci protestov, ki se zdaj širijo po ZDA in se bodo kmalu razširili še v Evropo, levi pol nezadovoljnih množic. Obstaja tudi desni pol. Konservativni pol. Nacionalistični pol. Zeleni pol. In tako dalje.

Razumete. 99% ne obstaja. Obstaja 5 %, 15 %, 24 % in tako dalje. Družbe so razbite na številne skupine, ki hočejo svoje poglede vsiliti večini in jih tako udejaniti. Zdaj nam pač vlada tisti slavni 1%, ki mu je uspelo ustvariti oligarhijo s fasado predstavniške demokracije. Če ta 1% odstranimo od korita oblasti, nam še vedno ostane težava, kako naprej, kajti zagotovo bo prišlo do hudih konfliktov, katera pot je prava. Izkoriščani namreč po spremembi režima ugotovijo, da so si v marsičemu tako različni, kot so si bili različni z gospodarjem.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s