Ich bin ein Mariborčan

Ljubljanski župan in predsednik opozicijske Pozitivne Slovenije, Zoran Janković, naj bi se Mariborčanom opravičil, ker si je drznil obleči majico z napisom Ich bin ein Mariborčan. S tem je užalil politične nasprotnike, ki so to zgodbo veselo pograbili in jo napihnili v, no, ne vem natančno v kaj.

Ker, kaj bi naj tukaj bilo žaljivo, ne razumem. Da se predsednik neke politične stranke skuša priljubiti meščanom drugega največjega mesta v državi? S tem vendarle ni nič narobe. Bilo bi mogoče za koga žaljivo, če bi sredi Maribora hodil z majico I love LJ.

Kakorkoli, ta zgodba, ki to ni, nam lahko kvečjemu pove, da bodo nasprotniki politiku, ne glede na to, kako se bo trudil, vedno našli nekaj, s čimer ga bodo obkladali in se nad njim zgražali. Za politika, v tem primeru Jankovića, je to nepomembno. Opravičevati se nima kaj, tistih ljudi, ki ga sovražijo, tako ali tako z ničemer ne bi mogel nikoli prepričati, za njegovo podporo pa je pomembno, da na svoji strani obdrži tiste, ki ga že podpirajo in si pridobi tiste, ki niso odločeni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s