Nestrankarski človek

Meni to, da se za kandidata za ministra predlaga človeka, ki ni povezan s stranko, ki da predlog, pove to, da ima takšna stranka kadrovske probleme. Nekateri menijo, da so nestrankarski strokovnjaki rešitev vseh težav, a motijo se. Že s tem, da nekoga označite za strokovnjaka, ki kot da lebdi nekje v sveti neoporečnosti in strokovni podkovanosti, je veliko narobe. Noben človek namreč ne pride kot poosebitev znanja, nadarjenosti, sposobnosti, ampak je poln vrednot, predsodkov, ideoloških predstav o tem, kako svet deluje.

Zadnje čase se recimo forsira predstavo strokovnjaka na gospodarskem področju kot nekoga, ki zastopa zelo ekonomsko liberalne poglede. To bi naj bila zdrava kmečka pamet, čeprav gre le za le še en ideološki pogled na svet.

Politične stranke morajo imeti, če jih hočemo jemati resno, na voljo dovolj ljudi za vsako področje, na katerem mislijo delovati. Če tega nimajo, če so kadrovsko podhranjene, je bolje, da se sploh ne trudijo prezeti oblasti. Namreč, če hočete kaj spremeniti, je modro, da pred prevzemom oblasti naredite vse, da boste potem tudi lahko kaj spremenili. Da boste imeli na voljo kar nekaj ljudi, ki bodo lahko ministri in bodo uresničevali vaš strankarski program. Program, ki so ga skupaj z vašo politično stranko, na volitvah podprli volivci. Saj niso dali glasu za nekega nestrankarskega kandidata, o katerem niso ničesar vedeli, ampak za politično stranko. Že s tem, da na volitve ne greste s celotno postavo, z imeni in priimki tistih, ki jih menite postaviti na pomembne položaje, je vse narobe. Na tak način namreč volivcem prodajate le enega, ali dva človeka, ki sta medijsko prepoznavna in jim onemogočate, da bi se lahko odločili bolj racionalno.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s