Neumestna zaskrbljenost Evropskega parlamenta za stanje preiskave umora Borisa Nemcova

V Ukrajini v čudnih okoliščinah umirajo opozicijski politiki. Mislite, da bo zaradi tega kdo v Evropskem parlamentu zagnal vik in krik? Nikakor ne, umirajo namreč pravi ljudje, pripadniki politične stranke, ki je z lanskim pučem izgubila oblast. Kdo bi zanje pretakal solze, ko pa je bolj priročno s prstom kazati v Rusijo, kjer je bil ubit dokaj nepomemben politiki liberalnega dela opozicije.

V resoluciji so  v torek poslanci Evropskega parlamenta ruske oblasti pozvali, naj naredi vse mogoče, da morilce Borisa Nemcova privede pred roko pravice. Vse lepo in prav, če bi podobno reagirali ob jasnih primerih rasističnega nasilja militarizirane ameriške policije nad temnopoltim prebivalstvom ZDA. Spet, tam umirajo pravi ljudje, takšni, za katerimi ni treba pretakati solz. Dvoličnost bi bila že komična, če ne bi bila tako tragična.

Smrt Borisa Nemcova vedno bolj postaja le še ena epizoda v propagandni vojni med zahodom in Rusijo in vsa poročila s te fronte moramo jemati z rezervo. Bolj kot ne kaže, da ni šlo ne za delo ruskih oblasti, ne za zaroto zahodnih tajnih služb, ampak dejanje nekaj posameznikov. Umor, za katerega bodo nekateri slej ko prej obsojeni. S tem zgodba seveda ne bo končana, ampak se bo nadaljevala v raznih izvedbah teorij zarot.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s