Švedska z gay mornarjem proti ruskim podmornicam

Še se spomnimo, kako so Švedi zaman iskali rusko podmornico, ki bi naj prodrla v njihove ozemeljske vode. Verjetno je razlog, zakaj je niso našli v tem, da je sploh nikoli ni bilo tam. Zadnje čase na zahodu Ruse namreč vidijo pod vsakim kamnom. Kot v časih vrhunca hladne vojne, torej, ko so invazijo pričakovali vsak dan. Da, celo v ZDA, kamor bi večje sovjetske sile prišle zelo težko.

Zveni kot novica s The Onion, satirične spletne strani, na kateri pišejo šaljive prispevke, ki nimajo veliko zveze z realnostjo. Švedska mirovniška organizacija se je odločila, da Ruse odžene s podobo mornarja in napisom, ki daje vedeti, da je država že od leta 1944 veselo gay, kar v prevodu pomeni, da so že tistega leta dekriminilizirali homoseksualnost in da naj zadrti Rusi kar pridejo v ta raj napredka. Če si upajo.

 photo sved_zpsxtrkdy7r.jpg

Bi lahko kaj bolje simboliziralo odnose med Rusijo in zahodom, kot ta švedska reakcija na domnevno rusko podmorniško provokacijo? Medtem ko Rusi paradirajo najnovejšo vojaško tehniko, za katero se zdi, da prvič v zgodovini celo presega zahodno, zahodnjaki na veliko moralizirajo in pridigajo pravice istospolno usmerjenih, uvajajo sankcije in grozijo, medtem ko za obrambo namenjajo vedno manj. Medtem kot Rusi načrtujejo čez 2000 novih tankov do leta 2020, Nemci v uporabo uvajajo svoje stare tanke, da jih bodo skupaj imeli nekaj sto.

Rusom se mora zahod, ne, recimo zahodna Evropa, kajti do ZDA in njenega vojaškega stroja še imajo nekaj spoštovanja, zdeti posmeha vredna.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s