Nemci ne zmorejo več in zapirajo meje

Nemčija bo zaradi navala beguncev/migrantov na svoje meje uvedla nadzor.

Nemški notranji minister Thomas de Maiziere je tudi uradno potrdil, da Nemčija zaradi begunske krize ponovno uvaja začasni nadzor na mejah, najprej z Avstrijo.

Cilj je uvedba nadzora pri vstopu v državo, kar pomeni, da bo vstop v državo mogoč le z veljavnimi dokumenti. Bodo pa v Nemčiji lahko ostali begunci, ki so tja že prišli, je dodal. Na mejo z Avstrijo naj bi poslali 2.100 nemških policistov, po poročanju časopisa Bild pa naj bi nameravali kontrole uvesti tudi na meji s Češko in Poljsko.

EU elite, Nemčija tudi, nimajo nobene prave ideje, kako rešiti problem prihoda velikega števila beguncev/migrantov. Nemci so očitno menili, zato so tudi veselo sprejemali tisoče in tisoče ljudi, medtem ko so s prstom kazali na Madžarsko, da bo naval že minil, ampak to se ni zgodilo. Zdaj zapirajo meje, čeprav s tem ne bodo ničesar dosegli. Ljudje bodo pač pot preko meje našli na najbolj nemogočih krajih. Medtem ni nobenega premisleka, zakaj ljudje derejo v Nemčijo, na Švedsko in Veliko Britanijo, na Madžarsko in Češko pa ne. Ni nobenega premisleka, kako končati vojno v Siriji in razsulo v Libiji, kako v soseščini Evrope posrkbeti za stabilnost, da toliko ljudi ali ne bo videlo smisla odhajati v Evropo, ali pa bodo ljudje iz bolj oddaljenih delov sveta ostali kar tam.

Vse kar je, so kratkoročne rešitve. Politika se le prilagaja temu, kar se godi zdaj, globlje ni sposobna iti, kaj šele misliti nekaj let ali desetletij v prihodnost.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s