Predreferendumsko soočenje nevredno javne televizije

In potem se je oglasil Egidij Kozjek in začel govoriti o motilcih hormonov.

Kdor je včeraj zvečer na prvem programu RTV Slovenije spremljal predreferendumsko soočenje o novem Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, se je lahko na lastne oči prepričal, kako se dela dober resničnostni šov. Kajti to, kar si je dovolila RTV, ni bilo nič drugega. Komedija zmešnjav, ob kateri lahko le strmiš.

Tukaj je best of nasprotnikov:

O možnih strategijah zagovornikov in nasprotnikov sem že pisal. Kar se je zgodilo včeraj, bi težko označili za realizacijo strategij ene ali druge strani. Namesto da bi spremljali debato med štirimi ali šestimi, smo imeli cirkus, v katerem je vsak vaški posebnež pristavil svoj lonček. Tistih na strani nasprotnikov je bilo mnogo več. Kdo bi si še celo utegnil misliti, da so nekateri bili nastavljeni, da zminirajo sporočilo in zagovornike predstavijo za mnogo bolj racionalne. Težko, da si je na primer Aleš Primc tako predstavljal boj za mobilizacijo potrebnega števila volivcev, s katerimi bi lahko spodnesel zakon. Ko sta udarila Egidij Kozjek in Andrej Šiško, ga je verjetno bolela glava.

Državljani si zaslužijo spodobnih soočenj, na katerih se krešejo tehtna mnenja. Ni pomembno, za katero stran navijate, zavedati se morate, da je za demokracijo nujno, da imajo državljani predstavljene argumente za in proti, ne da so podvrženi neumnim burkam. Teh imajo dovolj že v resničnostnih šovih na komercialnih televizijah. Tudi če imamo 35 organizatorjev kampanj, mora obstajati nek filter.

One thought on “Predreferendumsko soočenje nevredno javne televizije

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s