Je izobraževanje že indoktrinacija?

Nekajse te dni govori o teoriji spola, tudi o tem, da bodo z morebitnim sprejetjem Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, v šole prišle vsebine, s pomočjo katerih bodo dečke silili, da se oblačijo v dekliška oblačila ali otroke spreminjali v istospolno usmerjene. S spremembami zakona, tako gre teorija zarote, se bo homoseksualni lobi preko šolstva polastil otrok.

Na podoben način so verjetno razmišljali tisti v Virginiji, ZDA, ki so z elektronskimi sporočili in telefonskimi klici lokalnega šerifa prepričali, da je bolje zapreti šole. Ker bi se naj učenci med poukom geografije spoznali z islamsko izpovedjo vere v okviru razprave o umetniških vidikih arabske kaligrafije.

Če kaj zadiši po islamu, so nekateri takoj v ognju. Ne, otroci se pa že ne bodo učili o tem. Če jim bo kdo razložil, razen da gre za krdelo krvoločnih barbarov, o razvoju te religije, bodo v tem že videli poskus spreobračanje otrok v islam.

Zdi se, da je tako tudi v primeru obstoja istospolno usmerjenih ljudi. Vedno bolj imam občutek, da se za temi napadi na teorijo spola skriva strah, da če bo nekdo otrokom pojasnil, da res, obstajajo ljudje, ki jih privlačijo pripadniki istega spola, da bo s tem v šole že pripeljal sovražno ideologijo, s katero bo najmanj skušal spodnesti zahodno civilizacijo. Kakor da bi neka obrobna teorija zmogla kaj takšnega. Bilo bi pa vsekakor dobro, ne da se otroke sili v karkoli, če le vedo, da so na svetu istospolno usmerjeni in da niso nikakršne pošasti.

Kakor se ni narobe poučiti o islamu in njegovi zgodovini, tudi ni narobe naučiti se kaj o drugačnosti na področju spolnosti. Zaradi tega ne bo več muslimanov in več istospolno usmerjenih. Le malo več bomo vedeli drug o drugem. Kar ni slabo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s