Milan Kučan, temni vladar

Danes je imelo nekaj ljudi shod pred domovanjem bivšega predsednika RS, Milana Kučana. Pri tem so poskušali zažgati knjigo, ki jo je o njem spisal zgodovinar Božo Repe, prišli so tudi z nekaj plakati, preko katerih so sporočali da ‘jim je dovolj’ in da ‘ Kučan uničuje Slovenijo.

Štefka Kučan jim je postregla s pijačo in s tem pokazala mnogo več dostojnosti, kot so je premogli sami, v bližini je bilo tudi nekaj policije.

Zadnji odstavek poročila iz Reporterja nam dobro prikaže od kod takšni ljudje prihajajo, v kaj verjamejo:

Glavni poudarki protesta so: protest proti vsem akterjem tranzicije; da se popravi zakonodaja ali sprejme novo v zvezi z zaplembo premoženja doma in v tujini ljudi, ki so si brez razpisov ali s kršitvijo zakonodaje in javnih pooblastil pridobili nesorazmerno premoženjsko korist; da se takoj preneha medijska blokada in manipulacija z več resnicami, ki se z drugimi besedami imenujejo laži, zato bodo vložili tudi v ustavno presojo obvezno plačevanje RTV prispevka; da mora biti na prvem mestu vsake oblasti in centrov moči v državi reševanje socialnih stisk lastnih državljanov in državljank, ne pa ponujanje zastonj pomoči v hrani, obleki, prevozu in drugih storitvah tujim migrantom; da se mora takoj ustaviti vse migrante, ki hočejo brez dokumentov nasilno prečkati slovensko ozemlje in da se mora zaostriti pogoje za pridobitev azila; da se vključi več mladih in vseh, ki želijo aktivneje sodelovati v oblikovanju družbenih pogojev in okoliščin; da se v izobraževalni sistem nujno vnese predmete in učne vsebine, ki širijo občutek pripadnosti domovini in sodelovanje v korist širše skupnosti ter da pa se omeji ali prepove širjenje indoktrinacij otrok in mladine s ideološkimi ali fundamentalističnimi vsebinami, ki so v nasprotju s kulturo in identiteto slovenskega naroda.

Gre za že stokrat prežvečeno zgodbo z nekaj novimi dodatki, po kateri Sloveniji iz ozadja še vedno vlada bivši predsednik Kučan s pomočjo služabnikov na vseh ključnih položajih v državi. Da, to je podobno pravljicam tipa Harry Potter ali Gospodar prstanov, kjer tudi vse zle sile obvladuje temni vladar. Vsega so krivi komunisti, čeprav nihče nobenega ni videl že vsaj desetletje. Ti komunisti so povezani z islamskimi teroristi in homoseksualnim lobijem, v rokah imajo vse medije, tako da nihče ne more slišati resnice, sodstvo, policija in večina gospodarstva so v rokah pokvarjene elite, ki nenehno dela na tem, da uniči Janeza Janšo in slovenski narod.

Ne, Milan Kučan nima takšne moči. Verjetno je nikoli ni imel. Postal je le osrednja zla figura v pravljici za odrasle na enem političnem polu. Če ga ne bi bilo, bi si preprosto izmislili koga drugega.

Advertisements

One thought on “Milan Kučan, temni vladar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s