Bo predsednik republike na koncu nastopil še v resničnostnem šovu Kmetija?

Proti temu, da predsednik republike Borut Pahor v svojem prostem času opravlja različna dela, s čimer se skuša približati navadnim državljanom, nimam nič. Osvežujoče je, če se pripadnik politične elite ne jemlje povsem resno in je sposoben poiskati stika z navadnim državljanom. Kljub temu pa obstajajo meje, do koder naj izvoljen predstavnik ljudstva, v tem primeru najvišji, gre. Nastop v zabavni oddaji, kakršna je Na žaru, je vsekakor prestop meje dobrega okusa.

Kot so zapisali pri Alternativni akademiji:

Pahorjev napovedani nastop na dogodku z naslovom »Na žaru«, ki se bo odvil v SNG Ljubljana v petek, 8. januarja 2016, je po našem mnenju sporen iz vsaj dveh razlogov. Prvič, ker dostojanstvo inštitucije predsednika republike verjetno nikjer ne more biti bolj degradirano kot v tako imenovanem »roast« formatu sicer uvožene oddaje, pri kateri je glavni gost tarča bolj ali manj jedkih, vulgarnih in sočnih šal na svoj račun s strani izbranih gostov. Z enim profanim ciljem: doseči učinek zabave pri širšem občinstvu, skozi žalitve in osebne opazke povzročiti nekakšno katarzo in se končno, vsaj tako se hvalijo pri domači televiziji, ki oddaje prenaša, gostu tudi pokloniti. Skratka: če nam res ne rabi biti mar za zabavljaštvo čez g. Pahorja zasebno, bi nas moralo skrbeti, kot se na ta način nespoštljivo pljuva tudi čez simbolno in realno funkcijo, katere nosilec je.

Kaj je naslednje? Nastop v resničnostnem šovu Kmetija ali Gostilna?

Sicer Pahorjev nastop ‘Na žaru’ za seboj res ne bo pustil nobenih uničujočih posledic in bo kmalu pozabljen, kakor vsa ta novodobna zabava pač je, ne bo pa nič lepega. Že tako je medijska izpostavljenost politikov prevelika, zaradi česar tudi pogosto v javnost pridejo neumnosti, vse v želji politikov, da so pač v stiku z volilci, da so opaženi in prepoznani. Včasih bi za vse nas bilo bolje, če bi se raje malo odmaknili.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s