Slovenija ne potrebuje nacionalne garde

Država, ki tako slabo plačuje svoje vojake in policiste, mora najprej poskrbeti za te, šele potem razmišljati o novih oboroženih enotah.

STA:

Strokovni svet SDS je danes predstavil zamisel o ustanovitvi nacionalne garde. Ta bi kot garda prostovoljcev delovala znotraj Slovenske vojske in bi bila vpoklicana v primeru naravnih nesreč in spremenjenih varnostnih razmer. V SDS nameravajo takšno idejo prek državnega zbora predlagati vladi, sicer pa jo bodo vključili v svoj predvolilni program.

Če koga skrbi za varnost Slovenije, potem naj najprej začne pri modernizaciji oboroženih sil, pri povečanju sestave Slovenske vojske, pri višjih plačah in ustreznem urjenju. Tudi pri drugačni strategiji razvoja in obrambe države, saj je zdaj tako, da Slovenska vojska ni nič drugega, kot le eden izmed koleščkov v večjem vojaškem sistemu in skorajda nesposobna prave obrambe države. Prav tako je nujno imeti dobro motivirano policijo z najsodobnejšo opremo in kadrovsko ustrezno popolnjeno.

Čemu bi služila nacionalna garda, kot kakšnim željam, da se ob policiji in vojski, po ukrajinskem vzoru, ustvari oborožena formacija ‘domoljubov’, ki bo na koncu bolj pripadna eni politični opciji, kot sami državi? Ne, nacionalne garde Slovenija ne potrebuje. Potrebuje pa, ne glede na ugovore mirovnikov, več sredstev tako za vojsko kot tudi za policijo.

Advertisements

3 thoughts on “Slovenija ne potrebuje nacionalne garde

  1. Čisto enostavno. Nacionalne garde so bistveno cenejše kot redna vojska, saj pripadniki normalno delajo v svojih službah, ko se pa pojavi potreba se jih pa vpokliče. Naš sedanji rezervni sestav se je pokazal za popolnoma zgrešen, ker se več kot pol rezervistov ob pozivu sploh ni odzval. Nacionalne garde pa temeljijo predvsem na domoljubju, ki ga sedaj zaničujemo in je zato za nekatere nesprejemljiv.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s