Državni sekretar kradel paštete

Vici se pišejo sami.

Naj mi bo oproščeno, če te novice ne bom jemal najbolj resno. Ob vseh milijonih, ki v tej državi so in še ponikajo v žepih dobro povezanih, se zdi državni sekretar, ki ima tako rad gavrilovič paštete, da jih pozabi plačati, še najmanjši problem.

Seveda bo gospod Janko Burgar izgubil dobro plačano zaposlitev, ki mu je dajala dovolj denarja za tisoče paštet. Ampak pravijo, da je kleptomanija bolezen.

Gospod finančni minister Dušan Mramor je zaradi izplačevanja pripravljenosti svoj odstop ponudil, a ga predsednik vlade Miro Cerar ni sprejel. Imam občutek, da je Cerar Mramorja obdržal samo zato, ker nima nobenega drugega kandidata za finančnega ministra. Mislim, kdo pri zdravi pameti bi pa želel opravljati to delo. Usojeno ti je, da te 90% ljudi zasovraži. Po drugi strani politična stranka kot je SMC verjetno nima ravno na voljo veliko kadrov, glede na to, da gre za instant stranko.

Tako torej je. Državni sekretar bo zaradi paštet šel po gobe, minister za finance zaradi malo višjih zneskov pač ne.

V resnici nam že drugi državni sekretar, ki je v trgovini nekaj vzel in potem pozabil plačati, kaže na globoko težavo slovenske družbe, ki je nekaki novi obrazi v politiki ne bodo razrešili. Smo kar smo, prepredeni z majhnimi in večjimi nečednostmi, zaradi česar je potem to državo tudi tako težko uspešno upravljati. Če zamenjamo enega lopova, se v vrsto že postavi drugi in se razglasi za poštenjaka, ki bo vse spravil v red. In več je takšnih pokvarjenih, posledično pa potem senzacionalističnega pljuvanja medijev in javnosti, manj želje imajo dobri, sposobni in pošteni, da bi se podali v politične vode.

 

 

One thought on “Državni sekretar kradel paštete

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s