Bernie Sanders v Nevadi Hillary Clinton diha za ovratnik

Iowo in New Hampshire so spremljevalci ameriške predsedniške tekme pojasnjevali s podporo belcev. Bernie Sanders se je zelo dobro odrezal v vseh segmentih, sploh med mladimi. Tudi med ženskami. Toda, tako je šla teorija, gre za države z večinoma belim prebivalstvom. Hillary Clinton bo s Sandersom pometla v državah z večjim odstotkom temnopoltih in latino Američanov. Temu pritrjujejo tudi ankete, ki kažejo, da bo za Sandersa tekma kmalu postala mnogo težja.

V Nevadi bo Sanders zelo nevaren Clintonovi, s čimer bo pri življenju ohranil svoj up po končni zmagi. Ankete kažejo izenačeno sliko, v zadnjih dneh in urah pa so vsekakor možni premiki. V Južni Karolini, kamor demokratska tekma zavije naslednje, je razlika med Clintonovo in Sandersom že 20 %. Če kje, potem se bo šele tam začel zmagovit pohod senatorke iz New Yorka. Pozabiti pa ne smemo, da so eno rezultati volitev po državah, ki so lahko izvedene v odborih ali pa se delegate deli proporcionalno, velik delež pa imajo še super delegati, ki se lahko odločijo kakor hočejo. Ni dvoma da so ti bolj naklonjeni Hillary Clinton, kandidatki političnih elit, medtem ko je Sanders bolj po volji tistim, ki si, za ameriške razmere, želijo radikalnejših rešitev.

Če bo Sanders uspel zmagati še v Nevadi, to ne bo nobeno presenečenje. Bo pa veliko, če mu bo to uspelo v Južni Karolini.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s