Trumpov triumf v Nevadi

Ted Cruz in Marco Rubio sta lahko zaskrbljena. V Nevadi je Donald Trump zmagal s 45,9 %, Rubio je dobil 23,9% in Cruz 21,4%. Veliko delegatov iz te tekme ni, saj jih je Trump pridobil 14, Rubio in Cruz pa 7 in 6, a prišli smo do pomembnega spoznanja.

S koncem Jeba Busha bi se naj zmerni glasovi prelili Marcu Rubiu, s čemer bi ta postal resnična konkurenca Trumpu. Ta naj bi imel le tam okoli 30% podpore, saj je s svojimi izjavami in obnašanjem odbil vse preveč ljudi. Z odpadanjem kandidatov bi naj slej ko prej dobil ustreznega protikandidata, ki bi ga lahko stal republikanske nominacije. Nič ne kaže, da se ta teorija uresničuje. Ne, prej se potrjujejo Trumpove besede, da se bodo Bushevi glasovi porazdeljevali in bo s tem sam le še pridobival. Njegova zmaga v Nevadi je res velika, po anketi CNN-a je dobil celo 45% glasov latinoameričanov (med republikanci, večina jih je demokratov). Da, tistih, ki naj bi bili užaljeni zaradi njegovih pripomb čez Mehičane.

Tudi če bi združili glasove Teda Cruza in Marca Rubia, bi s tem le izenačili Trumpov rezultat. Jasno je, da če odpade še recimo Cruz, to ne bo pomenilo, da bo vso njegovo podporo dobil Rubio. V tem trenutku lahko Trumpove možnosti, da zmaga v republikanski tekmi, že označimo za zelo velike. Ankete pred super torkom, ko bo v igri 11 držav, kažejo njegovo veliko prednost. Če ne prvega marca, se lahko zgodi, da bo že petega marca, ko bodo na sporedu še štiri soočenja podpore, tekma malodane že odločena. V Trumpovo korist.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s