Hillary Clinton s premočno zmago v Južni Karolini

S 74 % proti 26 % je Hillary Clinton v Južni Karolini povozila Bernija Sandersa. Njena zmaga ne prihaja kot presenečenje, prej je presenetljiva razlika. Med afroameričani je Clintonova zmagala kar s 87 % in če je to napoved za druge države na jugu, potem je Sanders že poražen.

Za primerjavo, leta 2008 je Barack Obama v Južni Karolini dobil 78% glasov afroameričanov.

Demokratska tekma se tako kot republikanska zdaj pripravlja na super torek prvega marca, na obeh straneh pa se dva vodilna kandidata bržkone že pripravljata na obračun drug z drugim. Čeprav sta se na republikanski strani Marco Rubio in Ted Cruz odločila za frontalni napad na Donalda Trumpa, za zdaj nič ne kaže, da bi mu to škodovalo. Razen v Teksasu, kaže na popolno zmagoslavje Trumpa. Na demokratski strani ankete kažejo na zmagoslavje Hillary Clinton, Bernie Sanders lahko dobi kakšno državo ali dve, več bo že presenečenje.

Hillary Clinton in Donald Trump bosta več časa in sredstev začela namenjati drug za drugega in pričakujemo lahko eno najbolj umazanih in negativnih kampanj, kar so jih Američani videli. Hillary zagotovo ne bo ponovila napake Jeba Busha in bo z vso silo udarila nazaj, ko jo bo Trump začel napadati iz vseh topov. Tudi če zdaj govori, da ZDA potrebujejo več ljubezni in prijaznosti.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s