Pozor, Rusi proti Sloveniji vodijo specialno vojno

Ogdovor je lahko samo eden. Popolna cenzura vseh stališč, ki bi bila naklonjena tem  Tatarom na vzhodu, sploh pa prepoved predvajanja ruskih filmov in glasbe, kaj šele, da bi se kak ruski politik ali gospodarstvenik prosto sprehajal po Sloveniji.

A preden bomo prišli do tega, na začetek. Predsednik odbora za obrambo, član SDS, Žan Mahnič, ima bujno domišljijo. Meni, da Rusija v Sloveniji vodi hibridno vojno, da je preveč proruskih in preveč protiameriških stališč, sploh v poročanju o  vojnah v Siriji, Iraku in Ukrajini.  Slednja je najbolj pomembna, ker nam pomaga razumeti, od kod Mahniču sploh takšne zamisli.

V Ukrajini so zahodne sile pomagale s pučem pregnati takratnega predsednika Viktorja Janukoviča, potem ko je ta nespametno raje kot z EU, podpisal sporazum z Rusijo. Rusi so mu pač ponudili več. No, ob prevratu so se pojavili desničarski skrajneži, za katere bi Žan Mahnič verjetno rekel, da so domoljubi, ki so tako prestrašili rusko prebivalstvo na vzhodu in jugu Ukrajine, da je poprijelo za orožje. Sledila je ruska aneksija Krima in vojna v Donbasu. V tej državljanjski vojni je Rusija na zahodu, ker si je drznila zavarovati svoje interese, postala sovražnik številka ena. Bog ne daj, da bi kdo verjel, da rusko prebivalstvo v Ukrajini noče več živeti v revni, skorumpirani državi, ampak si želi v Rusijo. Ne, šlo bi naj za predrzno rusko vojno, mešanico propagande in infiltracije rednih ruskih oboroženih sil.

Vse to je samo delno res. Res je, Krim so Rusi že zavzeli v tisti krvavi vojni brez žrtev, a v Donecku in Lugansku so se tamkajšnji prebivalci zoperstavili kijevski oblasti in zaustavili pohod njenih vojsk. Toda, trdi zahodna propaganda, ustavile so jih kolone ruske redne vojske in topniško obstreljevanje preko meje. Ker, razpadle ukrajinske vojske pa res ne bi mogli ustaviti rudarji iz Donecka. No, verjetno bi jih še pigmejci z loki in puščicami, a pustimo to.

Žan Mahnič samo ponavlja rusofobno propagando, ki se se ne širi samo iz Kijeva, ampak tudi iz vzhodne Evrope, Švedske, ZDA in tako dalje.  Strah pred Rusi gre v nekaterih državah vzhodne Evrope tako daleč, da se odprto razmišlja o cenzuri. V Ukrajini so celo prepovedani nekateri ruski filmi. Pomislite, da bi vam kdo zaradi strahu pred ameriško propagando prepovedal njihove filme. Smejali bi se mu, mar ne?

No, bolj se od Ukrajine do ZDA in očitno tudi v SDS, bojijo ruskih medijev in konca monopola zahodnih. Rusi so se prav od zahodnih držav, od raznih CNN-ov in BBC-jev naučili, kako se širi propagando. Res je, tudi RT in Sputnik sta sredstvi za širjenje Rusom všečnih sporočil, kakor so številni zahodni mediji v podobni službi njihovih elit. Ampak, glejte, če vam lahko CNN trobi, da ima Sadam Husein orožje za množično uničevanje, vam lahko tudi RT, da se Rusija v Siriji bori za svobodo.

Spet k Ukrajini, ker nam pomaga razumeti vse nevarnosti. V Ukrajini se je vzpostavilo sobivanje med oligarhijo in nacionalističnimi skrajneži. Bati se, je da bi nekateri tudi v Sloveniji želeli takšnega razvoja. Seveda, oligarhi bi bili samo naši, vse druge bi onemogočili, kakšno politično stranko bi prepovedali. Kot v Ukrajini.


Ruska infiltratorka skuša zavesti ameriškega temnopoltega državljana in v ZDA sprožiti revolucijo

Res je, živimo v svetu, kjer države in politične, gospodarske in še kakšne druge elite širijo svojo propagando. Rusija ni nič drugačna. Toda, vprašati se moramo, zakaj bi morali prepovedati ali vsaj opozarjati na recimo ruski Sputnik in zakaj ne bi opozarjali na neumnosti The New York Timesa? Zakaj bi bilo problematično imeti proruska stališča in nasprotovati zunanji politiki ZDA? In, ali v Sloveniji že tako ni preveč rusofobije? Putin je označen malodane za največjega gangsterja na planetu. Kaj bi še morali poročati o njem? Da za zajtrk žre majhne otroke?

Tako je. Če moramo prenašati Nova24tv, lahko tudi Sputnik v slovenščini. In ne, Rusi v Sloveniji ne vodijo hibridne vojne, da bi iz nas naredili svojo kolonijo. Vemo pa, da nas kot kolonijo obravnavajo nekje drugje. No, ne samo v eni prestolnici.

3 thoughts on “Pozor, Rusi proti Sloveniji vodijo specialno vojno

  1. Seveda vi o zadevi veste več oz. ste bolje in natančneje informiran o verjetnosti zapisanega, kot pa slovenski predsednik odbora za obrambo… Logično. 🙂

  2. Žan in Luka sta v politiko prišla izključno iz koristoljubja.
    V nebo vpijoče je njuno nepoznavanje zgodovinskih dejstev in zelo nizek je njun nivo analitičnega razmišljanja.
    Naša politika pač vse prenese, zato pa smo tako nizko.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s