Napad genetsko manipuliranih podgan

Misliš si, saj to ne more biti res, a potem, vir ni napačen. In se vprašaš, podobno kot avtorica zapisa, le kaj bi lahko šlo narobe?

Da poteka debata, ali se naj v Evropo spusti genetesko modificirane poljščine, je znano vsakemu. Da je nek tajvanski znanstvenik skušal proizvesti svetleče se ribe, ki bi jih potem prodajal kot ljubljenčke, malo manj. To, da bi se na Galapaških otokih s poplavo podgan borili tako, da bi jih genetsko manipulirali tako, da bi se vsi spremenili v samce, se že zdi malo kot znanstvena fantastika. A potem, ko vse dobro premisliš, zakaj ne? Razvoj gre naprej.

Takšen način naj bi bil za podgane, ki jih sicer zastrupljajo, bolj prijeten. Preprosto bi izumrle. Ne, nič ne bi moglo iti narobe. Ni možnosti, da se to razširi in podgane preprosto izginejo iz sveta, ali da se razširi kakšna bolezen, ki se potem začne prenašati na ljudi ali kdo ve kaj.

In se vprašaš. Če je to možno pri podganah, je tudi pri ljudeh? Najde se lahko kdo z zamislijo, da je v kakšni regiji preveč ljudi. Ali da bi to bilo odlično orožje. Norcev je po svetu dovolj, tudi takšnih, ki imajo resnično moč.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s