Karel Erjavec s še eno mojstrsko potezo

Zunanji minister je predsedniku vlade ponudil svoj odstop, ki ga ta ni sprejel. Površinsko gre za neumne poteze, ki bi jih kdo odpravil z zamahom roke, toda v resnici je Erjavec hkrati predsednika vlade prisilil, da je podprl njegovo delovanje v arbitražnem postopku, hkrati pa ga je še osmešil.

Zakaj je Erjavec svoj odstop ponudil zdaj, čeprav se zdi čas popolnoma neprimeren? Ker lahko. Ker mu je najbolj v korist. Ker Cerar nima veliko možnosti, da bi zaostroval, ko se mu v Luki Koper kuha upor. Če bo enkrat v prihodnosti kdo zahteval odstop Karla Erjavca z mesta zunanjega ministra zaradi arbitražnega postopka, bo ta lahko upravičeno rekel, da ga je predsednik vlade podprl. In ta bo zelo težko potem podpiral njegovo razrešitev, če je zdaj ni. Zmaga za Erjavca in še en razlog več za posmeh predsedniku vlade.

Ni kaj, Karel Erjavec je star političen maček, ki se bolj kot kdorkoli drug znajde na političnem parketu, ne glede na to, kako zelo si ga vsi po vrsti želijo odstranit. V tem primeru je predsedniku vlade dal izziv, ki ga ta ni mogel rešiti v svojo korist.

‘Pa saj vsi poznamo Karla,’ je rekel Miro Cerar. Res ga. Verjetno je najbolj sposoben politik ta trenutek.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s