Obupani Britanci po brexitu že jedo svoje otroke

Pričakovano se dogaja. Velika Britanija, sploh pa zagovorniki brexita, so deležni propagandne ofenzive. Iz medijskih, političnih in komentarjev na spletu, veje mešanica impotentne jeze in sovražnih žaljivk. Radi bi, da bi Belika Britanija ostala del EU, po drugi strani pa jih malodane pošiljajo k vragu. ‘Boste že videli, kako vam bo brez nas!’ grozijo, čeprav se ne bo zgodilo nič dramatičnega.

O komunistični Sovjetski Zvezi so krožile zgodbe, da tam zaradi lakote jedo lastne otroke. Propaganda pač. Tega za Britance ne bodo trdili, bodo pa šli zelo daleč pri potvarjanju realnosti. Pričakujemo lahko, da bodo mediji polni vedno več zgodb o rasističnih Britancih, ki napadajo tujce, o razpokah v Veliki Britaniji, o ubogih Škotih, ki da morajo dobiti pravico, da se osamosvojijo. Kakšen novinar se bo odpravil v najbolj zakotno angleško vas, kjer bo našel nekaj starih mam in alkoholiziranih dedkov in potem naredil prispevek, češ, glejte, to je prava podoba Velike Britanije po referendumu. Drugi bo iskal vse žrtve rasističnih izpadov in potem trdil, da je moderna Britanija skorajda novi tretji rajh.

Velika Britanija mora plačati svojo ceno za odločitev na referendumu. Ker bo to gospodarsko, kaj šele vojaško, nemogoče storiti, bo dobila svojo porcijo negativnega medijskega poročanja. Cilj je prepričati druge države članice EU, da ne bi bilo modro ponoviti njihove izbire. V ozadju bo potekal boj, da se demokratično odločitev na referendumu razveljavi, nekaj kar EU zelo dobro zna.

Priznati moram, da Britancem propagando privoščim. Britanski mediji so eni najbolj pritlehnih in rumenih na svetu. Ko poročajo o Rusiji, jim večine ne gre verjeti, laži je toliko, da jih ne gre naštevati. Zaradi starih zamer se pogosto spravijo tudi nad Francoze in Nemce. Da bodo zdaj Britanci deležni iste obravnave, kot jih njihovi mediji dajejo Rusiji, je čisto pravično. Naj si izkusijo, kako je, ko o tebi lažejo in te skušajo prikazati za neumnega in pokvarjenega, samo zato, ker se nočeš podvreči nadvladi neke zunanje sile, v njihovem primeru Bruslju.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s