Demokratska konvencija se je izkazala za še večji cirkus od republikanske, izbrali Hillary Clinton

Neizogibnost Hillary Clinton se nadaljuje in zdaj vemo, zakaj je temu tako. Demokratska stanka je bivšo senatorko iz New Yorka in državno sekretarko potrdila za kandidatko za predsednico ZDA, toda na konvenciji v Philadelphiji se to ni zgodilo ob vsesplošnem rajanju, ampak ob protestih Sandersovih podpornikov in delegatov, tako znotraj, kot zunaj konvencije.

Prisotnost superdelegatov v procesu izbire kandidata demokratske stranke za predsednika ZDA je Hillary Clinton že v začetku skorajda zagotovila zmago. Sanders bi moral dobiti kar 59% vseh glasov, če bi hotel zmagati, na koncu jih je dobil manj kot Clintonova. Morebiti bi bila zgodba drugačna in bi Sandersova revolucija celo uspela, če se proti njemu ne bi zarotila vrh stranke in mediji. Kot nam kaže razkritje elektronskih sporočil funkcionarjev demokratske stranke s strani organizacije Wikileaks, so bili proti Sandersu, milo rečeno, negativno nastrojeni. Tudi mediji so mu posvečali čim manj pozornosti. Še večji dokaz, da ameriški mediji delajo v korist Hillary Clinton, je zdaj preusmerjanje pozornosti od vsebine elektronskih sporočil na domnevno rusko vpletenost. Preprosto delajo na tem, da bi čim bolj zmanjšali škodo in v politično kampanju vpeljali nov element. Namreč, glede na to, da Donalda Trumpa imenujejo za Putinovega kandidata, skušajo Američane prepričati, da bi vsak glas zanj pomenil glas za ruske interese.

Nič čudnega, če so številni Sandersovi privrženci jezni. Razni strokovnjaki Američane prepričujejo, da bodo Sandersovi volivci, potem ko je ta svojo podporo dal svoji tekmici, sledili njegovemu vzgledu. Vprašanje. Jeza je namreč velika, sploh še, ker se številni počutijo izigrane.

Hillary Clinton nadaljuje svojo pot, medtem pa ankete javnega mnenja kažejo na vedno bolj izenačeno tekmo. Clintonova je v resnici zelo slaba kandidatka, saj kljub vsej podpori v stranki, v medijih, celo med republikanskimi jastrebi, kljub vsemu denarju namenjenemu kampanji, ne more z lahkoto premagati Trumpa, ki pogosto nastopa kot klovn. Le 38% Američanov nanjo gleda pozitivno in le Trump je bolj osovražen.

To ni tako težko razumeti. V vseh teh letih se je o njej nabralo veliko negativnega, po drugi strani pa je med Američani videti kot predstavnica elit. To se še samo bolj potrjuje, bolj ko razni komentatorji njo predstavljajo kot antidozo ‘neumnemu’ Trumpu, kakor da bi ameriško volilno telo bilo rahlo omejeno, če je ne bi podpiralo. Trump po drugi strani lahko še kako izkorišča nezadovoljstvo, kaj, bes Američanov proti elitam, ki jim solijo pamet, medtem ko vedno bolj izgubljajo tla pod nogami.

Prišlo je do tega, da je vse, kar Hillary zdaj ima, da reče, ‘če ne bom zmagala jaz, bo Trump predsednik.’ Tako nizko je padla.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s