V ZDA vedno bolj volitve proti, ne za

Napadi na Donalda Trumpa, republikanskega kandidata, ki ga niti vrh stranke ne podpira, so dosegli svoj vrhunec. Nič kaj presenetljivo, se ga skuša predstaviti kot malodane duševno prizadetega, nesposobnega opravljati delo predsednika ZDA. Povrhu se ga skuša predstaviti celo kot na nek način povezanega z ruskimi interesi, sploh še potem, ko je organizacija wikileaks objavila elektronska sporočila, ki so si jih med seboj pošiljali funkcionarji demokratske stranke in iz katerih je ravzidno ne le, da so skušali čim bolj ovirati kandidaturo Bernija Sandersa, ampak tudi nezdrava povezava z mediji.

Prav ta nezdrava povezava z mediji se vedno bolj kaže v tem predvolilnem času, saj jih večina prav odkrito dela na tem, da Donald Trump ne bi bil predsednik. Da bi to postala Hillary Clinton. Prav zaradi tega širijo teorije zarote, po katerih Rusi skušajo vplivati na ameriške volitve. Prav zaradi tega, ker želijo zmago Hillary Clinton, skorajda nič pozornosti ne namenjajo drugima dvema kandidatoma v predsedniški tekmi, kandidatki zelenih, Jill Stein in kandidatu libertarcev, Gary Johnson.

Toda tudi če večina ameriških medijev nenehoma napada Donalda Trumpa, to nima učinka, saj jim tisti ljudje, ki mu zaupajo, ne verjamejo več. Ta tudi sam napada nazaj, Hillary imenuje za pokvarjeno, ob tem pa njegovi podporniki predvsem na spletu z isto ihto kot nasprotniki, napadajo Hillary Clinton. Skorajda je ni več obtožbe, ni več nizkotnosti, ki je obe strani ne bi bili pripravljeni sprožiti druga proti drugi. Podporniki Donalda Trumpa so celo na neki paradi v Ohiu okoli vozili masko Hillary Clinton, zaprto v kletki, medtem ko so ljudje lahko vanjo metali vodne balone.

Oba, Donald Trump in Hillary Clinton sta zelo nepriljubljena med Američani. V tem trenutku se zdi, da se volilno telo odloča bolj, proti komu bo volilo, ne za koga. Proti smešnemu populistu, ki nenehno pretirava in se na čase ne zdi uravnovešen? Ali proti pokvarjeni političarki, zlizani z gospodarskimi elitami, ki lahko ZDA popelje v še kakšno vojno? Izbira ni najbolj mikavna. Na žalost so ZDA država, kjer je politično vse postavljeno tako, da kakšna tretja alternativa nima veliko možnosti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s