Cerar zahteval Brglezov odstop z mesta podpredsednika SMC

Slovenci imamo velik problem, da ne znamo sobivati z ljudmi, ki imajo drugačna mnenja. Sploh, če gre za politiko. Zato nič ne preseneča, da je v slovenski politiki tako pogosto čiščenje vseh nezaželenih, ki niso 100% enako misleči in poslušni. Kdo bi si mislil, da bo tako tudi v SMC.

Po glasovanju o noveli zakona o tujcih v Državnem zboru, ko je nekaj poslancev SMC  glasovalo proti, je predsednik stranke in vlade, Miro Cerar, modro dejal, da so različna mnenja med poslanci za demokratično stranko normalna. Proti je glasoval tudi podpredsednik SMC in predsednik Državnega zbora, Milan Brglez. Ko bi le ostalo pri tem.

Zdaj je prišlo v javnost, da je Miro Cerar Milana Brgleza pozval k odstopu s položaja podpredsednika stranke, kriva pa naj bi bila razhajanja glede novele zakona o tujcih. Tako torej. Predsednik vlade je najprej trdil nekaj, potem pa se je izšlo čisto drugače. Namesto, da bi sprejemal različna mnenja med svojimi poslanci, se je odločil odstraniti moteči element. Bati se je, da gre za čiščenje znotraj stranke, ki mu bo omogočilo lagodnejše vladanje.

Gre za neljub razvoj dogodkov. SMC ne potrebuje takšnih potez, prav tako ne Slovenija. Imamo že dovolj političnih strank, ki svoje poslance jemljejo malodane za glasovalne avtomate in kjer se o odločitvah predsednika ne dvomi. Te kulture slepe lojalnosti se moramo znebiti, saj je mnogo bolje, če lahko vsak pove svoje mnenje, ne da bi mu zaradi tega zapirali vrata, ali ga podili proč. Normalno je namreč, da se ljudje o marsičem ne strinjamo in da svoja mnenja zagovarjamo. Ne, da se vedno oziramo na to, kaj lahko in kaj ne smemo reči.