Marija Zakharova novinarju CNN-a: Nehajte širiti laži in lažne novice

Histerija v ZDA se nadaljuje. CNN je poročal, da bi naj po podatkih ameriških obveščevalcev, ruski veleposlanik v ZDA, Sergej Kisljak, bil eden najpomembnejših ruskih vohunov. Zdaj je že vsak član Trumpove administracije, ki je imel stike s kakšnim ruskim predstavnikom, sumljiv. To se je zgodilo tudi pravosodnemu ministru Jeffu Sessionsu, ki ga skušajo zrušiti na podoben način  kot Flynna, svetovalca za nacionalno varnost. Takšne napade izvajajo celo ljudje, ki so sami lagali, da niso imeli stike z ruskim veleposlanikom, kakor demokratska senatorka iz Missurija, Claire, McCaskill.

Novinar CNN-a je o tej temi v Moskvi celo nadlegoval predstavnico za stike z javnostmi ruskega zunanjega ministrstva, Marijo Zakharovo. ‘Nehajte širiti laži in lažne novice. To je dober nasvet za CNN. Hvala.’ je odgovorila ta in odšla.

Zdi se, da je večino novinarjev večjih ameriških medijskih hiš, skupaj z demokratskimi politiki, docela zapustila vsa pamet. Hranijo se na teorijah zarote in povsod vidijo ruske prste. Na vso silo skušajo dokazati povezave Trumpove administracije z Rusi in iz muhe delajo slona, oziroma iz vsakega srečanja veliko zaroto. Zakharova je imela povsem prav, ko je odgovorila, tako kot je. Morebiti bi morali pri ruskem zunanjem ministrstvu, glede na to, s kakšnim odnosom se včasih morajo soočati ruski novinarji v ZDA, nehati dajati dostop novinarjem CNN-a in še komu drugemu: Vsak dokler jih spet ne sreča pamet.

Je se pa zgodilo nekaj zanimivega. Večji mediji so skušali vso alternativo označiti za lažne novice, da bi jih tako osmešili in zmanjšali njihovo privlačnost. Zgodilo pa se je, da zdaj  njih obtožujejo širjenja lažnih novic. Zaupanje v medije pa je v ZDA sploh na izredno nizki ravni.

One thought on “Marija Zakharova novinarju CNN-a: Nehajte širiti laži in lažne novice

Komentarji so zaprti.