Libanonski begunec na Švedskem, ki podpira Trumpa

Potem, ko je Donald Trump v enem svojih govorov opozoril na ‘dogodek na Švedskem’, s čimer je požel veliko zasmehovanja s strani njegovih nasprotnikov, se je ameriški novinar Tim Pool odločil sam raziskati, kaj se dogaja. Novinar alternativne desničarske Info Wars, Paul Joseph Watson, je po Trumpovem govoru celo ponudil kateremukoli novinarju, plačilo stroškov za potovanje in namestitev v švedskem mestu Malmo. Pool je ta izziv sprejel. Od Watsona je dobil 2000 $, preostanek denarja za potovanje pa je zbral iz prostovoljnih prispevkov.

Njegovo poročanje s Švedske lahko spremljate na njegovem Youtube kanalu.

Medtem ko je Švedska za številne socialistično in progresivno nagnjene vzor, jo na nacionalistični, konservativni strani pogosto dajejo kot primer propadajoče družbe. Trumpove besede niso prišle iz nič, poročil o kriminalu migrantov, nasilju in območjih, kamor si še policija ne upa, je veliko. Takšno stanje se povezuje z imigracijo.

Resnica je nekje vmes. Švedska ni progresivni raj, hkrati pa tudi ni neka peklenska luknja,  kjer bodo domačini zdaj zdaj izginili in jih bo nadomestila Islamska država. Do zdaj je Pool uspel pokazati, da Malmo ni nič posebnega, da pa na Švedskem vsekakor imajo probleme. Zanimivi so pogovori, skozi katere se razkrivajo različna mnenja o tem, kaj se pravzaprav godi.

Potem, ko je Pool prvič šel v četrt Rinkeby v Stockholmu in je od tam po opozorilu policije moral malodane pobegniti, se je vrnil in posnel naslednji posnetek.

Ta pogovor dokazuje, kako kompleksen je v resnici naš svet. Begunec iz Libanona, ki že dolga leta prebiva na Švedskem, podpira Trumpa in opozarja na hinavščino vpitja, da morajo meje za begunce biti odprte, medtem ko se v ozadju uničuje njihove države in se s tem povzroča begunske valove.

One thought on “Libanonski begunec na Švedskem, ki podpira Trumpa

Komentarji so zaprti.