Janezova internetna armada

Bivši poslanec SDS, Andrej Čuš, v intervjuju za Svet24:

Govori se, da so ljudje v SDS plačani celo za to, da komentirajo dogodke na družbenih omrežjih. Je to res?

To drži in se okrepi za časa volilne kampanje, ko se izkoristi mlade člane in se jih plača prek študentskih napotnic, da pišejo komentarje. Tudi sam sem sodeloval v takem projektu leta 2011, ko je 20 mladih 24 ur na dan v izmenah pisalo na vseh teh glavnih portalih. Ne vem pa, kako so prikazali plačilo stroškov zanje. Tudi na facebooku se vidi, da so zelo agresivni. Tem mladim so obljubljali službe v primeru zmage in oblikovanja vlade s strani SDS. Čeprav se je res oblikovala, od njih službe ni dobil nihče, ti mladi so se počutili prevarane. Raje so kadrovali otroke iz svoje elite, ki sploh nikoli nič niso naredili za stranko.

Med SDS in njenim bivšim poslancem ni nobene ljubezni več. V javnosti se je celo pojavil posnetek, v katerem so se člani SDM znašli v neljubi situaciji. Čuš meni, da je za objavo le tega stal sam Janša.

Je možno, da nekdo plačuje ljudem, da komentirajo po spletu? Seveda. V resnici smo nekateri že dolgo sumili, da je temu tako in Čuševe besede nas le še bolj utrjujejo v prepričanju. Cilj takšnega delovanja je lahko, da se ustvarja vtis, da je zagovornikov določene politike več, kot jih v resnici je. Po drugi strani pa lahko takšni komentatorji delujejo tudi zastraševalno, ko nasprotnikom poskušajo dati vedeti, kako veliko ljudi jim nasprotuje, se jim posmehuje, ali jih celo sovraži.