Kathy Griffin obglavila Donalda Trumpa

Proti ameriškemu predsedniku so dovoljena vsa sredstva.

Ameriška komičarka Kathy Griffin, je s fotografom Tylerjem Shieldsom posnela fotografijo, na kateri v roki drži krvavo glavo ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Kot poroča TMZ, naj bi se Griffinova med snemanjem norčevala, da se bo morala zaradi tega odseliti v Mehiko ali pa bo končala v zaporu.

Griffinova se je po neurju kritik za svoje dejanje opravičila.

Vprašati se moramo, kaj bi se zgodilo, če bi recimo kak znan podpornik Donalda Trumpa poziral za fotografijo z odrezano glavo Hillary Clinton. Tedaj bi večina medijev trdila, da se ZDA spreminjajo v fašistično državo, kjer se vrstijo pozivi k nasilju ne le nad Hillary, ampak nad vsemi ženskami, manjšinami in tako dalje. Zdaj bomo videli, ali bo  ta epizoda, ker je cilj bil Trump,  šla mimo brez večjih posledic.   CNN je sicer že prekinil pogodbo z Griffinovo za njeno sodelovanje v novoletnem programu.

Ne le ameriški, ampak večina svetovnih medijev, bi se morala nehati toliko ukvarjati z ameriškim predsednikom in se obešati na vsak njegov zatipkan tvit, ter se bolj posvečati politiki, ki jo vodi skupaj z republikansko stranko. Z obsedenostjo s Trumpom, nedokazanimi povezavami z Rusijo, slikanjem ZDA za deželo groze, kjer bi bilo vse lepše, če bi na volitvah zmagal nekdo drug,  kažejo svojo neresnost. Večine medijev ta hip, ko poročajo o Trumpu, sploh ne gre več jemati resno in jih je bolje ignorirati.

One thought on “Kathy Griffin obglavila Donalda Trumpa

Komentarji so zaprti.